Такі фестивалі, як EdCamp, дають можливість залучити більше вчителів до процесу впровадження нововведень – Світлична

Субота, 29 квітня 2017, 16:04
Так голова ХОДА висловилась стосовно Третьої національної (не)конференції EdCamp Ukraine - 2017 для шкільних педагогів України. В даному заході вона взяла участь разом з Міністром освіти та науки України Лілією Гриневич.
Такі фестивалі, як EdCamp, дають можливість залучити більше вчителів до процесу впровадження нововведень – Світлична

Третя національної (не)конференції EdCamp Ukraine стартувала сьогодні, 29 квітня, за підтримки дружини Президента України Марини Порошенко, Міністерства освіти та науки України й ХОДА. Триватиме захід два дні. У (не)конференції беруть участь 650 педагогів з усієї України, закордонні експерти у сфері освіти з 20 країн, учні, а також 15 дітей із зони АТО, які приїхали до Харкова за підтримки Благодійного фонду Сергія Жадана. Головна мета присутніх полягає в тому, щоб обговорити сучасні тенденції в педагогіці, поділитися новими ідеями та прогресивними підходами. Також під час заходу проведуть кілька відкритих уроків.

«Я тут, тому що вірю у вашу ініціативу, тому що ви – реальні агенти змін, – а підкреслила Світлична, –у нас спільна мета. Ми хочемо відкрити для України нові можливості – з її потенціалом, з її ідеями. Це комплексне завдання, але всі ми розуміємо, що основа основ полягає у школі, оскільки саме в школі відкривається та формується особистість».

За словами губернаторки, зараз є всі можливості для впровадження якісних змін у сфері освіти, оскільки ця сфера має повну підтримку з боку Президента та Кабінету міністрів України. Голова ХОДА повідомила, що фінансовий ресурс, який було спрямовано на розвиток сфери освіти в Харківській області цього року, вдвічі перевищує фінансування двох минулих років: «Це дає можливість обладнати нові кабінети, придбати нове обладнання та створювати нові умови для наших дітей. Я сподіваюся, що ваші сьогоднішні ідеї стануть запорукою життя, науки і освіти України».

«Я хочу, щоб ми з вами стали тими, хто зможе повести за собою інших учителів – тих, хто зневірився в тому, що щось зміниться, тих, хто не хоче змінюватися, але змушений буде це зробити у новій школі заради дітей, заради нас самих, – підкреслила Лілія Гриневич, – я знаю, як складно тим, хто має іншу, активну позицію у своїх колективах. Я хочу вам побажати, щоб цей EdCamp дав вам натхнення, завзяття йти вперед і відчуття дружнього плеча. Коли я бачу цю залу і ці обличчя, я впевнена: новій українській школі, школі компетенцій XXI століття - бути!».

«Ми вже проводимо такі міні-EdCamp у школах Харківської області - спільно з організаторами цього заходу. Вважаю, це дасть можливість залучити більше вчителів до процесу впровадження нововведень, дасть їм можливість відкритися, тому що кожен учитель - креативний, у кожного є нові ідеї й ми готові їх реалізовувати», - підкреслила Юлія Світлична.

Як передавала «Справжня варта», на Харківщині, за дорученням голови облдержадміністрації, будуть посилені заходи безпеки – з 30 квітня і по закінченню травневих свят. За її словами, в ці дні правоохоронці перейдуть на посилений режим несення служби задля недопущення провокацій.

comments powered by HyperComments