Kharkiv BookFest-2017: зустрічі з творчими «мандрівниками», збори відомих книгомам, відкриття «розумної» книжкової крамниці

Четвер, 4 травня 2017, 09:01
Kharkiv BookFest знову порадує харків’ян. У 2017 році найкнижковий фестиваль Харкова буде проходити с 14 по 28 травня та включає в себе серію заходів, об’єднаних загальною тематикою «Книжкова подорож».
Kharkiv BookFest-2017: зустрічі з творчими «мандрівниками», збори відомих книгомам, відкриття «розумної» книжкової крамниці

Головна ідея цьогорічного фестивалю — нагадати, що книга — це, з одного боку, найбільш доступне джерело пригод, а з іншого — реальна річ, яка найчастіше береться у валізу під час будь-якої подорожі.

Фестиваль розпочинається з відкриття! 14 травня свій книжковий магазин у Харкові відкриває одне з найбільших в Україні видавництв VIVAT. Окрім 5 000 найменувань книжок на будь-який смак, на кожного поціновувача книги чекає смачна кава. У новому книжковому осередку планується проведення автограф-сесій, зустрічей з авторами та багато інших літературних активностей.

Також до себе в гості запрошує ще один традиційний партнер фестивалю — Літературний слем — майданчик для тих, кому є що сказати, а також шанс винести на розсуд аудиторії свої вірші чи прозу. А всі поціновувачі настільних ігор зможуть спробувати свої сили у цікавих подорожах Україною та Європою у затишній ігровій залі в Антікафе «7/9».

Однією з родзинок Kharkiv BookFest стане графіті-екскурсія з Гамлетом Зіньковським. Художник проведе ексклюзивну екскурсію місцями свого стріт-арту. До речі, спеціально напередодні заходу Гамлет планує написати нові роботи.

Науково-популярної складової у цьогорічний фестиваль додасть Збір зіркових книгомам «Як зацікавити дитину книжкою?». До обговорення актуального питання у затишній залі ART AREA «ДК» приєднаються відомі харківські письменниці, актриси, художниці, культурні діячки тощо, які вдало поєднують гучні професійні статуси із роллю матері. Кожна із зіркових матусь поділиться персональним «книжним» досвідом. А розібратися у проблемі з наукової точки зору допоможе дитячий психолог Аліна Гріншпун.

Організатори Kharkiv BookFest також приділили достатню увагу дитячій програмі. Цього року фестиваль співпрацює з рекордною кількістю обласних та міських бібліотек.

Також в рамках двотижневого фестивалю до Харкова завітають творчі «мандрівники». Під кінець Kharkiv BookFest у інтелектуальному барі Lacan відбудеться творчій вечір письменника, сценариста, журналіста, блогера та мандрівника Антона Фрідлянда. Автор книги «Путешествия вместо туризма» розповість про цікаві маршрути для подорожей, куточки планети, які невідомі більшості людей, а також поділиться своїми творчими цікавинками зі світу літератури. А відомий багатьом автогонщик, музикант, журналіст Олексій Мочанов вперше порадує харківську публіку концертною програмою та інтригуючими розповідями про свої пригоди.

Завершить Kharkiv BookFest 27 та 28 травня книжковий ярмарок-розпродаж «День у Саду», який традиційно пройде напередодні Дня працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження.

Організатор фестивалю Kharkiv BookFest — Група компаній «Фактор». Фестиваль проходить під патронатом Харківського міського голови і за підтримки Харківської міської ради.

Запрошуємо представників ЗМІ на відкриття книжкового фестивалю Kharkiv BookFest, що відбудеться 14 травня о 16:00 у книжковому магазині «Віват» за адресою: вул. Квітки-Основ’яненка,7.

Детальна інформація: Катерина Терещенко, тел.: 719-41-18, моб.: 0950835410 e-mail: pr@factor.ua

Книжковий фестиваль Kharkiv BookFest

Kharkiv BookFest — щорічний масштабний книжковий фестиваль м. Харкова, який задумано як серію відкритих для публіки подій, об'єднаних книжковою ідеєю. Найбільша видавнича Група компаній «Фактор», відчуваючи свою причетність до розвитку інтелектуального іміджу міста, у 2015 році за підтримки Харківської міської ради виступила ініціатором та організатором проведення першого книжкового фестивалю, покликаного стати однією з культурних «візитних карток» Харкова і значущою подією видавничої галузі України. Фестиваль дістав широкий резонанс і став майданчиком, що об'єднав навколо книжкової ідеї представників державної влади, видавництв, поліграфії, бібліотечної справи і книгорозповсюдження.

Цілі фестивалю — популяризація читання, розвиток української літератури, просування образу Харкова як міста з багатими інтелектуальними і культурними традиціями. За задумом організаторів, фестиваль Kharkiv BookFest повинен стати закономірним доповненням знакових книжкових подій країни разом зі Львівським книжковим форумом і Книжковим арсеналом у Києві.

Останній фестиваль Kharkiv BookFest — 2016 порадував харків'ян і гостей міста насиченою програмою: зустрічі з письменниками, презентації книжкових новинок, виставки ілюстрацій і фотографій, майстер-класи, літературний квест, книжково-кулінарний марафон, ігри, конкурси, тематична екскурсія і, звичайно, фінальний захід фестивалю — книжковий ярмарок-розпродаж на центральній алеї Саду ім. Т. Г. Шевченка.

Однією з найяскравіших подій фестивалю стала презентація збірки «Українська поетична антологія» від українських класиків-сучасників — Сергія Жадана, Юрія Андруховича, Олександра Ірванця та Івана Малковича.

Якщо в цифрах, то Kharkiv BookFest — 2016 — це:

— 10 000 придбаних харків'янами книг на ярмарку «День у Саду»;

— 2 000 учасників, які відвідали близько 70 бібліотечних активностей у рамках фестивалю;

— 11 днів різноманітних книжкових подій у знакових місцях міста;

перший у Харкові Парад бороданів;

перший всеукраїнський фотоконкурс «В об'єктиві — книга» тощо.

 

Програма фестивалю Kharkiv BookFest-2017

14 травня, неділя

Урочисте відкриття фестивалю.

Відкриття книжкової крамниці «Віват». Прес-зустріч. Фуршет

вул. Квітки-Основ’яненка, 7

16:00

 

Вечір відпочинку «Жінка щаслива в коханні та дитячій любові» (захід присвячений до Дня Матері)

Бібліотека № 16 Московского р-на, пр. Ювілейний, 77

16 травня, вівторок

Літературний слем
Akuna matata,

вул. Пушкінська, 5

18:00

Конкурс «Літературний ілюзіон»

Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Белінського, вул. Данілевського, 34

18 травня, четвер

Читання сучасної української літератури

Літературний музей,

вул. Багалія, 6

18:00

19 травня, п'ятниця

Концерт автогонщика, музиканта Олексія Мочанова

«Старик Хем»,

вул. Свободи, 8

19:00

20 травня, субота

Графіті-екскурсія з Гамлетом Зіньковським

Центральна частина міста

21 травня, неділя

Активності з «Мандрівником».
Харківський район, смт Бабаї

10:00

Збори відомих книгомам (Юлія Ілюха, Альона Воробйова, Ірина Куніцина, Маша Коломієць, Анна Шаригіна, Мар'яна Даниленко). Модератор — психолог Аліна Гріншпун

ART AREA «ДК»

15:00

22 травня, неділя

Краєзнавчий відео-квест «Харків у нових назвах вулиць»

Бібліотека № 11, вул. Дерев'янка, 11
13:00

23 травня, вівторок

«Натхнення для авторів» — відкрита зустріч Клубу анонімних письменників з Таїс Золотковською. Вправи на творче письмо

Книжковий магазин «Віват»,

вул. Квітки-Основ’яненка, 7

18:00

24 травня, середа

Спектакль від Української Академії Лідерства «Аліса в Країні чудес»

Єврейський культурний центр «Бейт Дан»,

вул. Тобольська, 46

17:00

25 травня, четвер

Вечір настільних ігор

Антикафе «7/9»,

Харківська набережна, 7/9

18:00

26 травня, п'ятниця

Творчий вечір письменника, блогера Антона Фрідлянда

Інтелектуальний бар Lacan,

вул. Пушкінська, 74

19:00

27 — 28 травня, субота, неділя Книжковий ярмарок «ДЕНЬ У САДУ»

Розпродаж книг за соціальними цінами, безкоштовні майстер-класи, аніматори, міми, концерт живої музики,

флешмоби: «Парад бороданів», «Мандрівні поети на стільці», фотовыставка от школы ИЦФ «В путешествие — с книгой»

Центральна алея парку
ім. Т. Г. Шевченка

11:00

comments powered by HyperComments