Офіційно: кандидат від БПП «Солідарність» набрав 80,5% на виборах у Нововодолажській ОТГ

Світлана Хлестова  |  Четвер, 4 травня 2017, 16:02
З 26 депутатських мандатів у Нововодолажській об’єднаній територіальній громаді 17 отримали кандидати від БПП «Солідарність», ще 3 – кандидати, які йшли на вибори за підтримки БПП.
Офіційно: кандидат від БПП «Солідарність» набрав 80,5% на виборах у Нововодолажській ОТГ

Про це під час прес-конференції розповів перший заступник голови Харківської облради Віктор Коваленко.

За його інформацією, вибори пройшли спокійно, без порушень.

«Порушень, про які говорили деякі мої колеги, не було. Мова йшла про те, що нібито був «підвіз», але зазначу, що 2 автобуси, які підвозили виборців на дільниці згідно маршруту і списків, були виділені розпорядженням голови селищної ради за заявками ветеранів війни, пенсіонерів», - зазначив Віктор Коваленко.

У виборах брали участь кандидати від таких політичних сил, як БПП «Солідарність», «Укроп», «Свобода» і самовисуванці. За офіційною інформацією, кандидат від БПП «Солідарність» набрав 80,5%.

«Такий результат ми маємо тому, що жителі Нововодолажського району побачили реальні справи. Вони побачили результат роботи злагодженої команди, яка опікується тими проблемами, які є сьогодні у районі.  Наприклад, нещодавно була відкрита після ремонту амбулаторія, яку до сих пір не ремонтували 35 років. Були витрачені серйозні кошти з районного, селищного, сільських бюджетів. 4 сільські ради виділили по 130 тисяч гривень,  районна - 370 тисяч, селищна – 1 мільйон 600 тисяч. Крім цього, було придбано 5 автомобілів медичної допомоги», - розповів Віктор Коваленко.

За його словами, проекти реалізувалися до підготовки до виборів. Так, минулого року було виділено 700 тисяч гривень, а у цьому -  670 тисяч на ремонт Будинку культури. 750 тисяч гривень було виділено на ремонт Сосновицького НВК. Постійна робота продовжується в усіх районах області.

«Я хочу зазначити: працюючи з 9 губернаторами, з часів Олександра Масельського, такої роботи на селі я не пам’ятаю», - підкреслив Віктор Коваленко.

Він також зазначив, що  за результатами виборів, що відбулися в 47 ОТГ в Україні, БПП «Солідарність» займає лідируючу позицію: із 47 новообраних голів ОТГ 26 – представники цієї партії, це 55%.  З 240 депутатських мандатів 133 отримали її представники БПП, ще 107 депутатів йшли за підтримки БПП «Солідарність».

«Процеси децентралізації активно впроваджуються, робота ведеться у багатьох районах області, адже ОТГ матимуть змогу фінансово реалізувати ті проекти, які не є сьогодні нагальними. Також в області працює низка проектів міжнародної допомоги, грантів. Минулого року в Харкові відкрився офіс Європейського банку реконструкції і розвитку, який зацікавлений в фінансуванні тих чи інших проектів підприємців, що організовують свій бізнес в ОТГ», - розповів Віктор Коваленко.

За його словами, найближчим часом плануються вибори у Зачепілівській  та Оскольській ОТГ.

comments powered by HyperComments