Полторак про Балаклію: експерти роблять висновок, що це був саме підрив сховища

Четвер, 4 травня 2017, 19:41
Остаточного висновку щодо причин вибухів на артскладах не зроблено
Полторак про Балаклію: експерти роблять висновок, що це був саме підрив сховища

Про це заявив журналістам у Харкові Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.

– Наразі триває слідство щодо з’ясування причин подій тієї ночі, коли сталася надзвичайна подія в Балаклії. Головною версією є терористичний акт, робота диверсійно-розвідувальної групи, – наголосив Міністр оборони України Степан Полторак. – Проводяться експертизи, аби з’ясувати у який спосіб було здійснено підрив сховища. Найближчим часом матимемо результат. Однозначно, всі експерти роблять висновок, що це був саме підрив сховища, – підкреслив глава вітчизняного оборонного відомства.

Як раніше писала «Справжня Варта»,під час робочої поїздки до Балаклійського району Степан Полторак та Юлія Світлична ознайомилися з ходом відновлювальних робіт, відвідали територію військової частини А1352, де вивчили стан справ з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та хід розмінування території 65-го арсеналу.

" Користуючись нагодою, хочу особисто подякувати вам, Юліє Олександрівно, за чітку організацію ліквідації наслідків пожежі на арсеналі", - підкреслив Міністр оборони України. 

Нагадаємо, що під час надзвичайної ситуації в місті Балаклія було пошкоджено 117 багатоквартирних будинків та близько 10-ти об'єктів соціальної сфери. 

23 березня близько 3:00 на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії сталася пожежа, у результаті якої здетонували боєприпаси; остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

Також на відновлення Балаклії додатково виділено 45 млн.грн. Про виділення додаткових коштів голова ХОДА Юлія Світлична домовилася з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом під час його робочої поїздки до Харківської області.

comments powered by HyperComments