У Чугуєві встановлять пам'ятний знак «Воїнам Чугуївщини"

П'ятниця, 5 травня 2017, 15:31
Повная назва монументу з природного каменю - «Воїнам Чугуївщини, які загинули під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України»
У Чугуєві встановлять пам'ятний знак «Воїнам Чугуївщини"

Рішення прийнято на громадських слуханнях з метою увічнення пам'яті загиблим учасникам АТО.

Пам'ятний знак буде встановлено на території скверу «Захисників Вітчизни».

Щодо його вигляду, то влада узагальнить пропозиції, висловлені учасниками Громадських слухань та надасть їх до Чугуївської міської ради разом з протоколом Громадських слухань.

Як раніше писала «Справжня Варта», до 330-річчя з дня обрання гетьманом України Івана Мазепи  у селищі Коломак на Харківщині йому встановлять пам'ятник.

Коломак відомий тим, що тут 25 липня 1687 року відбулися вибори гетьмана України. За свідченнями сучасників, на великий низині близько козацького табору була зібрана рада. Місце виборів було оточене щільним колом російського війська. Навколо козаків розставлені були стрілки і рейтари. На раді були присутні 800 кінних і 1200 піших козаків. Старшина вигукнув ім'я Мазепи, а коли дехто спробував назвати ім'я іншого, їх «Вміти угамувалі». Іван Мазепа був обраний гетьманом України і тут же були підписані Коломацькі статті.

comments powered by HyperComments