Начальника ГУ Держгеокадастру в Харківській області нагороджено нагрудним знаком «Гідність та Честь»

П'ятниця, 5 травня 2017, 14:02
Цей знак був заснований Всеукраїнською громадською організацією Союз ветеранів і співробітників силових структур України «Звитяга», як символ приналежності до людей, для яких девіз знаку «Обов’язок виконано з честю!» є життєвим принципом
Начальника ГУ Держгеокадастру в Харківській області нагороджено нагрудним знаком «Гідність та Честь»

Після першотравневих свят 3 травня на загальному шикуванні 3 бригади оперативного призначення тимчасово виконуючий обов’язки начальника Східного територіального управління НГУ полковник Костянтин Плетко вручив нагрудний знак начальнику ГУ Держгеокадастру в Харківській області Євгену Оберемку.

За неповних три роки ГУ Держгеокадастру в Харківській області прийняло 6397 наказів про надання дозволу учасникам АТО на розробку землевпорядної документації на загальну площу понад 8 тис. га землі, з них майже чверть наказів − за зверненнями бійців Нацгвардії. За цей час понад 3 400 ділянок загальною площею понад 4 000 га передані у власність учасникам АТО. З них 1394 ділянок передані для ведення ідвивідуального садівництва, інші − для ведення особистого селянського господарства.

«Гасло Вашого військового формування «Честь. Мужність. Закон» хочеться сповідувати не тільки тим, хто одягнув мундир, а й представникам цивільних професій ... Повернення до мирного життя для кожного з вас є дуже часто непростим кроком, тому з перших днів АТО перед колективом Головного управління Держгеокадастру в Харківській області, який я очолюю, постала важлива мета: зробити все, щоб після повернення з фронту ви без жодних бюрократичних зволікань могли отримати землю, на яку ви маєте право», − сказав Євген Оберемок, звертаючись до присутніх на нагородженні бійців Нацгвардії.

«До нас звертаються або через «Спілку ветеранів АТО», або через Харківський обласний центр допомоги учасникам АТО, створений при Харківській облдержадміністрації. Є й ті, хто приходить одразу в Головне управління. Кожен, хто звернувся, отримує правову консультацію, який пакет документів необхідний. Ці документи людина подає у канцелярію, а далі – то вже наша робота. В середньому процес займає 3-4 місяця», – говорить юрист ГУ Держгеокадастру Костянтин Рибалко.

За словами заступника начальника Східного територіального управління НГУ по роботі з особовим складом полковника Василя Пилипенко – «Ми бачимо максимальне сприяння з боку ГУ Держгеокадастру у всіх питаннях, що стосуються виділення землі учасникам АТО», - повідомила Група інформації і комунікації Східного ОТО.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківський Облдержгеокадастр передав майже 4 тисячі гектар землі у власність учасників АТО.

comments powered by HyperComments