Чотири бої за Харків забрали з обох сторін більше життів, ніж будь-яка інша битва – Світлична

Вівторок, 9 травня 2017, 12:33
Голова ХОДА наголосила, що мешканці Харківщини пам’ятають ту ціну, яку було заплачено за мир і не дадуть жодному агресору ступити на рідну землю.
Чотири бої за Харків забрали з обох сторін більше життів, ніж будь-яка інша битва – Світлична

На цьому Світлична наголосила під час урочистих заходів на честь Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які пройшли на «Висоті маршала І.С. Конєва». Зокрема, вона підкреслила, що  на долю Харківщини під час Другої світової прийшлися чи не найзапекліші бої.

«Чотири бої за Харків забрали з обох сторін більше життів, ніж будь-яка інша битва, – зазначила губернаторка, – ми  пам’ятаємо ту ціну, яку ми заплатили за мир, і не дамо жодному агресору ступити на нашу рідну землю. Тут, на місті слави, зібралися діди та онуки, захисники Батьківщини: ті, хто стримував Третій Рейх, та ті, хто боронить Україну на сході. Ми цінуємо подвиг кожного солдата, який своєю силою та волею боронить нашу країну. Слава воїну-герою! Слава українському війську! Слава Україні!».

Пі час свого виступу Світлична відзначила, що перемога над нацизмом є спільною для кожного українця та європейця, для всього світу: «Українські воїни воювали в складі різних військ: в антигітлерівській коаліції, партизанському русі, підпіллі багатьох європейських країн. І ми сьогодні до землі вклоняємося тим героям, які наблизили капітуляцію ворога, що здавався нездоланним.

Як повідомляла «Справжня варта», вчора, о 23:00 у вікнах ХОДА було запалено Вогонь миру. Таким чином Харківщина доєдналася до всеукраїнської акції «Запали вогонь миру». Час проведення акції був вибраний невипадково – адже саме  8 травня 1945 року о 23.00 нацистська Німеччина офіційно капітулювала.  

 

comments powered by HyperComments