Затверджено нові тарифи на послуги з утримання будинків

Середа, 10 травня 2017, 18:02
Нові тарифи вступають в силу з 1 червня 2017 року.
Затверджено нові тарифи на послуги з утримання будинків

Мотивація підвищення - тарифи не коригувалися близько п'яти з половиною років - з 2012 року, при цьому тариф на електроенергію збільшився в 4,6 раза (з 0,3648 грн в діючих тарифах до 1,6800 грн в нових тарифах з ПДВ за 1 кВт/год). Питома вага витрат на електроенергію в повній собівартості становить 16,8%.

Всього харків'яни оплачують 12 послуг, з яких складається утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, - прибирання прибудинкової території, технічне обслуговування ліфтів, обслуговування систем диспетчеризації, техобслуговування внутрішньобудинкових систем гарячого водопостачання, холодного водопостачання, систем водовідведення, централізованого опалення і внутрішньобудинкових систем зливної каналізації, обслуговування будинкових та вентиляційних каналів, техобслуговування і поточний ремонт мереж електропостачання та електрообладнання, освітлення місць загального користування, енергопостачання ліфтів.

За словами заступника міського голови - директора Департаменту економіки та комунального майна Михайла Фатєєва, харків'яни мають право на перерахунок. Якщо, наприклад, ліфт у під'їзді не працював три дні - суму на витрати з його обслуговування віднімуть з рахунку за наступний місяць.

Нові тарифи затвердили сьогодні, 10 травня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради. Тарифні зміни розміщені на під'їздах житлових будинків. Також із ними можна буде ознайомитися у випуску газети «Харьковские известия», - повідомили у міськраді.

Як раніше писала «Справжня Варта», дискусія щодо тарифів на маршрутки плавно перейшла у мордобой/ Відео.

На засідання Сумської міськради прийшли активісти «Східного корпусу», які категорично проти підвищення проїзду.

comments powered by HyperComments