В межах ДАНТЕFEST’у харків’ян познайомлять з новими соціальними ініціативами

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 12 травня 2017, 12:02
Головною його подією стане відкриття інклюзивного адаптаційного центру «La casa volante»
В межах ДАНТЕFEST’у харків’ян познайомлять з новими соціальними ініціативами

Офіційне відкриття центру «La Casa Volante» відбудеться 14 травня. Він призначений, зокрема, для вчорашніх вихованців інтернатів, сиріт, підлітків з інвалідністю, які можуть там не тільки жити та навчатися, а й краще адаптуватися до дорослого життя. За словами Лалі Ліпартеліані-Бедоєвої, директорки ГО «Емаус», така подія має, зокрема, зацікавити активних людей, які мають бажання спробувати себе у волонтерській діяльності.

Щодо основної програми, то в її межах також передбачена низка подій, які, так чи інакше, будуть мати стосунок до соціального життя міста та волонтерської діяльності. Наприклад, 13 травня о 14.00 в Хабі соціальної активності «Студія 42» відбудеться перша зустріч, в межах якої три спікера з різних областей України будуть розповідати про те, як культурні, соціальні та освітні ініціативи здатні змінювати суспільство.

А 15 травня в 12:00 в ILF-Communication відбудеться круглий стіл за участі громадських організацій, представників місцевої влади та міжнародних фондів де, зокрема, буде піднята тема комунікації з іншими організаціями і фондами. «Нам би хотілося показати приклади, як в нашій країні та Європі з’являлись проекти, яким вдавалося вступити в діалог з іншими організаціями і побудувати великі культурні майданчики», – зазначив Олександр Філоненко, засновник ГО «Емаус».

Цього року ДАНТЕFEST проходитиме 13 по 15 травня. В його межах заплановані різноманітні лекції, презентації та семінари, які мають спонукати соціум до побудови діалогу навколо актуальних культурних, соціальних та політичних проблем сучасності.

 

comments powered by HyperComments