Вирусів і паразитів у харківській воді не виявлено, але пити її можна не завжди

П'ятниця, 12 травня 2017, 17:08
В той же час спостерігається відхилення від нормативів питної води для людей
Вирусів і паразитів у харківській воді не виявлено, але пити її можна не завжди

Тому пити воду з деяких колодязів або з-під крана поспішати не треба.

За даними ДУ «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», по області і по місту відхілення від норм становить від  7,0% до  50,1% по взятих пробах.

З об’єктів нецентралізованого водопостачання (колодязі та каптажі джерел) всього по області за санітарно-хімічними показниками досліджено 2014 проб питної води, перевищення нормативів виявлено в 1010 проб (50,1%). За мікробіологічними показниками досліджено 569 проб питної води, перевищення нормативів виявлено в 187 пробах (32,9%). За паразитологічними показниками досліджено 450 проб питної води — відхилень від нормативів не виявлено.

Як раніше писала «Справжня Варта», діти з Осколу отруїлися через порушення санітарно-гігієнічних вимог. При проведенні епідеміологічного розслідування фахівцями Державної установи «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» були виявлені порушення санітарно-гігієнічних вимог щодо утримання приміщень закладу, організації харчування дітей та дотримання правил особистої гігієни персоналом, що підтверджено даними лабораторних досліджень, а саме виявленням санітарно-показової мікрофлори у змивах з об’єктів зовнішнього середовища.

З 26.04.2017 по 27.04.2017 серед дітей навчально-виховного комплексу (дошкільний підрозділ) с. Оскіл Ізюмського району Харківської області зареєстровано 6 випадків інфекційних захворювань. Попередній діагноз харчова токсикоінфекція середньої важкості перебігу у 5 осіб та гастроентероколіт середньої важкості у 1 особи.

comments powered by HyperComments