Гра забувається, а результат – залишається! - радник голови Адміністрації Президента України

Юрій Чевордов  |  Четвер, 18 травня 2017, 08:05
Відновлення довіри до Харківшини, як стабільного та безпечного місця проведення футбольних матчів - відновлення довіри до стабільності і перспективності регіону в цілому
Гра забувається, а результат – залишається! - радник голови Адміністрації Президента України

Таку думку висловив радник голови Адміністрації Президента України Юрій Чевордов після фінального матчу Кубку України з футболу в авторській статті, в назві якій - вислів славетного Валерія Лобановського.

Повний текст.

"Гра забувається, а результат – залишається!
(Валерій Лобановський)

Сьогодні у Першій столиці відбувся фінал Кубку України з футболу сезону 2016/2017, де, вчергове, зійшлися в спортивному двобої київський клуб «Динамо» та донецький «Шахтар». За шаленої підтримки шанувальників гри мільйонів на трибунах ми стали свідками чергового тріумфу професійного українського футболу.

Відшуміли пристрасті на трибунах, сам Кубок вже вручений команді – переможцю, тому вважаю, що не зайвим буде зараз нагадати про той шлях, що спільно пройшли і обласна влада, і спортивне керівництво Федерації футболу України, і всі ми разом, аби Великий футбол повернувся до Харкова.

А чи пам’ятаєте, як відмінялися і переносилися до інших міст України поточні матчі та міжнародні зустрічі у зв’язку з загрозами терористичних атак і небезпеки для життя вболівальників та гравців?

Але розуміння важливості спорту взагалі, і футболу зокрема керівництвом обласної державної адміністрації та завдяки співпраці з ФФУ, таки вдалося повернути футбольні зустрічі до Харкова. Для цього, на той час, було необхідно у найкоротші терміни заспокоїти розбурхане суспільство та стабілізувати безпекову ситуацію в області.

З перших же днів лютого 2015 року призначення на посаду голови ХОДА Ігор Райнін, тодішній очільник Харківщини, взяв футбольне питання під особистий контроль. Райнін пообіцяв, що на харківській спортивній арені знову будуть проводитися матчі найвищого міжнародного рівня.

І на початку квітня місяці того ж таки 2015 року слова свого дотримав: за безпрецедентних заходів безпеки на ОСК «Металіст» у рамках 18-го туру української футбольної Прем'єр-ліги харків’яни обіграли донецький «Металург». А зі стартом нового сезону 2015/2016 років ФК «Металіст» зміг повернувся і всі свої домашні матчі проводив на рідному стадіоні.

Нагадаю, що за рік, 9 вересня 2016 року, на стадіоні «Металіст» пройшов матч 7-го туру української Прем'єр-Ліги між футбольними клубами «Динамо» та «Шахтар», який зібрав рекордну кількість уболівальників - понад 39,5 тисячі футбольних фанів!

Розвивати харківський футбол і футбол у Харкові – таке завдання поставила перед собою, замінивши Ігоря Райніна на цій посаді, і Юлія Світлична. Наполегливо Світлична доводила керівництву ФФУ, що виконавча влада Харківщини повністю контролює питання безпеки. 6 жовтня 2016 року у Києві Юлія Світлична і голова Федерації футболу України Андрій Павелко підписали Меморандум щодо співпраці у сфері розвитку та популяризації футболу. Завдяки цьому Харків знову отримав дозвіл від ФІФА та УЄФА на проведення міжнародних футбольних матчів всіх рівнів. Тоді ж очільниця Харківської області звернулася до Федерації футболу України та міністра спорту Ігоря Жданова с пропозицією провести фінал Кубку України з футболу 2016/2017 у Харкові на стадіоні «Металіст».

У результаті - вже у листопаді 2016 року на стадіон «Металіст» повернувся Великий футбол. На харківській арені пройшов перший за три роки міжнародний матч між збірними України та Сербії, де українці перемогли з рахунком 2:0. А в грудні 2016 року виконком ФФУ затвердив остаточне рішення про проведення в Харкові фінального матчу Кубка України з футболу.

Нагадаю також, що за безпосередньої участі та всебічної підтримки Юлії Світличної почалося народження нової футбольної гордості харків’ян – клубу «Металіст-1925», який одноосібно очолив турнірну таблицю в аматорському чемпіонаті України з футболу. За підтримку харківські ультрас на останньому матчі по-своєму подякували голові обладміністрації розвернувши багатометровий банер «Юліє Олександрівно, дякуємо за НАШУ команду!».

Геніальний вислів великого українського тренера Валерія Лобановського дуже яскраво вписався в цю непросту історію повернення футболу до Харкова. Так, сам процес відновлення довіри до Харкова, як стабільного та безпечного місця проведення футбольних матчів може й забудеться, а результат – залишиться! І це – головне! Тож, слідкуємо за анонсами наступних міжнародних матчів

Юрій Чевордов".

Нагадаємо, що 17 травня у Харкові донецький "Шахтар" виграв Кубок України. Єдиний переможний гол на 80-й хвилині забив забив Марлос.

Кубок України переможцю вручили голова ХОДА Юлія Світлична і президент ФФУ Андрій Павелко. 

"Харків отримав спортивне свято і безліч емоцій! Ми і далі будемо розвивати харківський футбол та футбол у Харкові " - заявила голова ХОДА відразу після матчу.

 

comments powered by HyperComments