На Харківщині 19 травня прогнозуються заморозки

Четвер, 18 травня 2017, 15:32
Місцями - 0-3°
На Харківщині 19 травня прогнозуються заморозки

Про це повідомили у ДНСН України, посилаючи на дані Укргідрометцентру.

19 травня у Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Луганській та Донецькій областях на поверхні ґрунту місцями заморозки 0-3°, - повідомили рятувальники.

Як раніше писала «Справжня Варта», яблука влітку не подешевшають. Таку думку висловив аграрний експерт Денис Марчук.

«В Україні істотно подорожчали і продовжують дорожчати яблука. Якщо в березні кілограм яблук коштував 10-15 гривень, то сьогодні за кілограм яблук доведеться віддати від 15 до 22 гривень. З огляду на, що перші врожаї яблук літніх сортів збирають аж до середини липня і те, що на ринок вони надійдуть в недостатній кількості, тому сільгоспвиробники вважають за краще вирощувати яблук пізніх сортів, то сьогоднішні ціни на яблука протримаються до серпня », - сказав Д. Марчук.

Також ціни на фрукти можуть виявитися вище торішніх приблизно на 30%.

Причини - квітнева негода і комерційний інтерес агравиробників її як найвигідніше використати.

Таку думку висловив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, урожай як ягід, так і кісточкових виявиться набагато менше, ніж рік тому, з іншого, - вважає, що ситуація не настільки критична, як кажуть аграрії. "За нашими даними, немає такого, щоб всюди" все пропало ", але аграрії мають комерційний інтерес драматизувати наслідки негоди - для обґрунтування більш високих цін на фрукти, - вважає Дорошенко. - Ціни можуть виявитися вище торішніх приблизно на 30%.

comments powered by HyperComments