Троє дітей отруїлись невідомою речовиною/ Доповнено

Четвер, 18 травня 2017, 14:37
Можливо, причина отрути - невідома речовина зі звалища
Троє дітей отруїлись невідомою речовиною/ Доповнено

Інформація про подію надійшла до чергової частини Лозівського відділу поліції сьогодні об 11:05 від фельдшера швидкої допомоги.

Сьогодні вранці неподалік території Смирнівської школи стало відчутно запах, схожий на газ. Тому з учбового закладу було вирішено евакуювати людей – 111 дітей, 12 вчителів та обслуговуючий персонал. Трьом учням, двом 16-річним дівчинкам та хлопчику 12 років, стало зле. Вони скаржились на головний біль. Школярів госпіталізували до Лозівської міської лікарні.

В ході перевірки правоохоронці встановили, що вчора на звалищі в селі Смирнівка, яке знаходиться на відстані близько 4 кілометрів від школи, з’явилися 54 діжки з невідомою рідиною. Можливо, їхній вміст став причиною поганого самопочуття школярів.

Вказану подію зареєстровано в Журналі єдиного обліку правопорушень. Зараз працівники поліції з’ясовують обставини події, - повідомили у ГУНП.

Як повідомили  у ХОДА, наслідки розливу їдкої речовини в Лозівському районі локалізовано.

«Двоє дітей 2000 року народження та одна дитина 2004 року народження були госпіталізовані до Лозівської міської лікарні з попереднім діагнозом – отруєння промисловим газом. За останніми даними, зазначений діагноз не підтвердився. Діти залишаються під наглядом, їх стан оцінюється як задовільний», - відзначив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації  Олександр Скакун.

Після отримання інформації про подію на місце одразу виїхали представники керівництва ДСНС Лозівського району та Національної поліції.

«На місці з’ясували, що в повітрі відчувається різкий хімічний запах невідомої речовини. За результатами обстеження прилеглої території було встановлено, що 17 травня КП «Обласне комунальне спеціалізоване підприємство по виконанню норм екологічної безпеки» вивезло на сміттєзвалище побутових відходів 18 тонн хімічної речовини, з них 3 бочки (по 200 літрів) розгерметизувались, - пояснив Олександр Скакун. - Внаслідок розливу цієї речовини (попередньо – це етилмеркоптан) по прилеглій території в повітрі розповсюдився їдкий запах. Площа розливу речовини склала 1000 квадратних метрів. Зараз ділянку розливу обробили сорбентом та засипали шаром землі. Розповсюдження їдкого запаху одоранту припинено».

Як раніше писала «Справжня Варта», 26 квітня п`ятеро дітлаїів в Ізюмському районі отруїлися.

Серед постраждалих також ще три  дівчинки, один хлопчик 4 років та дівчинка 3 років. Вони учора були виписані із медичного закладу у задовільному стані.

Факт отруєння був зареєстрований в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення в поліції. Відповідно до листа ГУ держпродспоживслужби, у діяльності дошкільного навчального закладу проведеною перевіркою виявлені порушення гігієнічних вимог законодавства України щодо поводження із продуктами харчування.

Виявилося, що 25 квітня після хвороби до садочку повернулася дівчинка, у якої були виявлені симптоми кишкового розладу.  Наступного дня аналогічні симптоми проявилися у п’ятьох дітей.

comments powered by HyperComments