Літня жінка згоріла у старому будинку на Автострадному. Інших мешканців встигли евакувати

П'ятниця, 19 травня 2017, 19:03
Горіла стара дерев’яна будівля "барачного типу"
Літня жінка згоріла у старому будинку на Автострадному. Інших мешканців встигли евакувати

Повідомлення про пожежу у двоповерховому житловому будинку за адресою: м. Харків, пров. Автострадний, 4 надійшло 18 травня о 22:47.

По прибуттю на місце під час проведення розвідки було встановлено, що з вікна другого поверху будинку виривалось відкрите полум’я. Даний будинок був повністю дерев’яний, коридорного типу, в великою кількістю пустот у внутрішніх конструкціях, тому існувала загроза розповсюдження вогню на дах будинку та сусідні квартири. Крім того дим, який дуже швидко розповсюджувався коридором та сходовою клітиною, почав потрапляти до інших квартир, де знаходились люди. Дослідивши осередок пожежі, рятувальники встановили, що вогонь розповсюдився на загальну площу більш як 40 кв.м. Повністю горіла одна з квартир на другому поверсі, частина коридору, а також утворився прогар у дерев’яному горищному перекритті, що загрожувало займанню даху.

На свіже повітря було виведено 12 людей, 2 з яких було спущено з квартир другого поверху за допомогою ручної пожежної драбини, решта – сходовим маршем. Ніхто з мешканців будинку не постраждав, окрім 60-ти річної господарки квартири, де виникла пожежа. Її тіло виявили рятувальники в процесі гасіння пожежі., - повідомили у   ГУ ДСНС України у Харківській області.

Як раніше писала «Справжня Варта», щоб загасити барак, пожежники були змушені викликати допомогу.

Пожежа сталася уночі на вул. Братській, 17 у Харкові. За попередніми даними ймовірною причиною виникнення пожежі стало коротке замкнення електричної мережі.

comments powered by HyperComments