Поліцейський Harley-Davidson та інші рідкісні мотоцикли: чим запам`ятається Харківський Ретро Зліт-2017/ Фоторепортаж

Світлана Хлестова. Фото: Сергій Козлов  |  Субота, 20 травня 2017, 12:46
Традиційний Харківський Ретро Зліт переїжджає: цього року він відбуватиметься на площі Свободи. 27-28 травня на головному майдані міста вишикуються близько 300 одиниць ретро-автомобілів, велосипедів та мотоциклів.
Поліцейський Harley-Davidson та інші рідкісні мотоцикли: чим запам`ятається Харківський Ретро Зліт-2017/ Фоторепортаж

Особливе місце в цьому році дістанеться мотоциклам і автомобілям американського виробництва, адже тема Харківського Ретро Зльоту-2017 - Made in USA.

"Автомобілі шукати нескладно, ми з автомобілістами більш-менш знайомі, з мотоциклістами складніше: мотоцикли рідкісні, дорогі. Люди, які їздять на них, не дуже полюбляють стояти статично, а Ретро Зліт - статичний захід", - розповідає організатор заходу Дядя Фара.

Крім автомобілів і мотоциклів з різних країн, харків'яни зможуть побачити унікальні довоєнні велосипеди.

"Серед експонатів є і дуже цікаві автомобілі. Наприклад, Chevrolet Bel Air, який належав Леоніду Іллічу Брежневу.Он їде з Дніпропетровська. Харків вперше побачить Buick 1924 року зі Запоріжжя. Машинки з'їдуться цікаві, що буде родзинкою Зльоту - дізнаєтеся на нагородженні", - розповідає Дядя Фара.

За його словами, в цьому році організатори вирішили "розвантажити" сцену і надати цінителям авто можливість повністю присвятити себе машинам, мотоциклам і велосипедам "з приставкою ретро-". Однак в рамках Зльоту відбудуться і цікаві заходи.

"« Костюм епохи »- конкурс ретро-костюмів. В конкурсі змагатимуться тільки учасники ретро-зльоту і власники ретро-техніки, тому що обов'язкова прив'язка: автомобіль виїжджає на сцену, виходить конкурсант в костюмі, і журі оцінює відповідність костюма році автомобіля і придуманої темі. тобто, якщо приїхали два однакових автомобілі: Волги, наприклад, то одна людина може уособлювати собою колгоспника, який заробив на авто: в кирзових чоботях, в комбінезоні, а інший-секретаря парткому:  з портфелем з крокодилової шкіри. Головне досягнення - надзвичайно професійне журі. У нас голова журі - Костянтин Пономарьов, відомий фешн-дизайнер, у нас в журі Боб Бассет, людина, яку знає навіть Голлівуд", - розповідає Дядя Фара.

Конкурс пройде у неділю о 12.00.

"У цьому році будуть представлені близько півсотні ретро-мотоциклів, основний акцент ми робили на мотоцикли американського мотопрому, оскільки наша тема - Made in USA, то це Harley-Davidson, Indian", - розповідає керівник мотомайданчику Сергій Гонтар.

За його словами, також будуть представлені європейські, японські, радянські мотоцикли.

"Буде дуже багато Harley-Davidson, і не просто« харлеї », а ювілейні моделі. Найяскравіший мотоцикл буде 1988 року, він присвячений 85-річчю ТМ Harley-Davidson. Крім того, відвідувачі Ретро Зльоту зможуть побачити військовий Harley-Davidson, поліцейський - і багато іншого ", - розповідає Сергій Гонтар.

Окремою буде локація, присвячена тому, як змінювалися мотоцикли протягом 10 років на прикладі Harley-Davidson. Харків'яни зможуть дізнатися, що змінилося технічно і візуально, а що залишилося незмынним - для порівняння поруч зі старими моделями буде представлена ​​і більш сучасна, 2008 року.

Захід відбудеться 27-28 травня на площі Свободи. Програма буде починатися о 10.00 і завершаться о 19.00. Вартість дорослого квитка: 70 грн, дитячого: 30 грн.

comments powered by HyperComments