Харків'янам нагадали про штрафи за порушення тиші

Середа, 24 травня 2017, 15:04
Повідомити про порушення можна не тільки поліції, але і зателефонувавши до міської інформаційно-диспетчерської служби «15-62»
Харків'янам нагадали про штрафи за порушення тиші

Ст. 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення - порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях. Тягне за собою попередження або накладення штрафу: на громадян - від п'яти до 15-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб та громадян-суб'єктів господарської діяльності - від 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Правила дотримання тиші в громадських місцях у місті Харкові затверджені Харківською міською радою в 2005 році. Згідно з Правилами, жителі міста не повинні допускати перевищення рівнів шуму, встановлених санітарними нормами: 40 дБА в денний час (з 8:00 до 22:00 години), 30 дБА в нічний час (з 22:00 до 8:00 годин). Також правилами забороняється проведення ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, в робочі дні з 21:00 до 8:00 годин, а у святкові та неробочі дні - цілодобово; виступ вокально-інструментальних ансамблів, «караоке» та ін. відтворення музики через підсилювальну апаратуру в нічний час на літніх майданчиках підприємств громадського харчування; звучання музики на балконах, лоджіях і в відкритих вікнах будинків і на будівельних майданчиках; трансляція радіопередач через підсилювачі в салоні транспортних засобів міського авто- та електротранспорту тощо.

Як повідомили у міськраді, з початку 2017 року дільничні офіцери поліції райвідділів Головного управління Національної поліції в Харківській області склали 128 протоколів за фактами порушення в Харкові правил дотримання тиші. За весь минулий рік було складено майже 450 протоколів за ст. 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил тиші).

Як і раніше, заяви, в основному, подавалися в зв'язку з побутовими ситуаціями, конфліктами між сусідами, якщо хтось веде асоціальний спосіб життя, галасує, включає голосно музику. «Завдяки посиленій роботі поліції в цьому напрямку, кількість скарг на порушення правил тиші значно скоротилася. Люди повідомляють про такі випадки і нам у департамент. Цього року надійшло 14 таких заяв. За всіма зверненнями заявники отримали відповідь, скарг на необ'єктивне рішення звернень не надходило», - зазначив директор Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту  Валентин Топчій.

comments powered by HyperComments