На базі Будинку вчителя створено КП «Харківська обласна Мала академія наук» за ініціативи Світличної

Четвер, 25 травня 2017, 19:34
Новий заклад створено заради координації дій у цій сфері
На базі Будинку вчителя створено КП «Харківська обласна Мала академія наук» за ініціативи Світличної

До цього територіальне відділення Малої академії наук України в Харківському регіоні діє з 1995 року. Але його функції, зокрема, надання науковцями методичної підтримки школярам, що проводять власні дослідження, до цього моменту здійснювали два заклади - Будинок вчителя (9 наукових відділень, 52 секції) та Харківська обласна станція юних туристів (3 наукових відділення, 15 секцій) , - повідомляє «Справжня Варта»

Також організовувалася робота обласних літніх профільних шкіл Харківського територіального відділення МАН. Спеціалісти виїжджали до районів і міст області, щоб надавати допомогу в проведенні районних і міських етапів конкурсу-захисту робіт МАН та підготовки переможців цих етапів до обласних змагань. Також ці заклади надавали індивідуальні консультації з питань підготовки та написання робіт учасникам конкурсу.

Такий розподіл функцій обласного відділення МАН між двома різними установами ускладнював координацію дій, повноваження працівників закладів частково дублювалися. Звичайно ж, виникали ускладнення й під час ведення документації.

«Отже, виникла потреба у створенні єдиного регіонального осередку діяльності Харківського територіального відділення МАН. Новий комунальний заклад - «Харківська обласна Мала академія наук» - діятиме на базі Будинку вчителя та забезпечить діяльність усіх 12-ти наукових відділень і 67 секцій», - зазначили в департаменті.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківська облрада розгляне рішення про регіональне відділення Малої академії наук. Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична під час святкуванні Дня науки. Урочистий захід відбувся в Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments