У харківських дворах встановлять 28 спортивних і дитячих майданчиків

Неділя, 28 травня 2017, 14:32
13 спортивних і 15 дитячих майданчиків встановлять у дворах будинків ЖК, ЖБК та ОСББ у 2017 році.
У харківських дворах встановлять 28 спортивних і дитячих майданчиків

Про це повідомляє прес-служба Харківської міськради, передає «Справжня Варта». Днями у дворі будинку ОСББ «А-1» по вул. Авіаційній, 1 встановили останній за цим планом спортивний майданчик. До кінця червня планується завершити й встановлення дитячих майданчиків.

Цю роботу проводять в рамках міської програми підтримки будинків ЖК, ЖБК та ОСББ на умовах співфінансування з мешканцями, які оплачують тільки 25% вартості робіт.

«Всього з 2010 року у дворах таких будинків було встановлено близько 150 майданчиків. На спортивних майданчиках можна качати прес, підтягуватися, для цього встановлені всі снаряди. Дитячий майданчик включає кілька елементів – гірку, балансир, гойдалку, пісочницю і тенісний стіл», – розповів заступник начальника відділу з контролю за діяльністю ЖК, ЖБК та ОСББ Департаменту житлового господарства Іван Усичов.

Голова будинку ОСББ «А-1» Микола Куценко зазначив, що їхнє ОСББ було створене 10 років тому, а 2008 року їм передали на баланс майно. За його словами, він щомісяця звертається до Департаменту житлового господарства, дізнається про роботу програми підтримки ЖК, ЖБК та ОСББ і формує разом із мешканцями плани на найближчі місяці, щоб покращити будинок, зробити життя в ньому більш комфортним, у той же час заощадивши ресурси.

За словами Миколи Куценка, за час існування ОСББ «А-1» за допомогою коштів міського бюджету в будинку відремонтували покрівлю, розширили внутрішньоквартальну дорогу, переобладнали щитову, замінили бойлер, зробили капітальний ремонт ліфтів, встановили дитячий комплекс, лавки, урни.

«За ці роки участі в міській програмі нам вдалося заощадити близько 150 тис. грн. Якби ми все робили за свої кошти, то ця робота затягнулася б на довгі роки. Чому вирішили встановити ще й спортивний комплекс? Якщо ви прийдете в наш двір рано вранці, то побачите, як багато мешканців у нас займаються спортом. Ми бачили, що спортивних снарядів не вистачало, а бажання вести здоровий спосіб життя є. Але на цьому не зупинимося, в планах у нас - зайнятися утепленням будинку і продовжити впроваджувати енергозберігаючі технології. Лампочки на світлодіодні ми вже замінили і у дворі, і в під'їздах, і в підвалах», – розповів Микола Куценко.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments