Навіщо волонтери злетілися до академії Нацгвардії в Харкові

Неділя, 28 травня 2017, 19:08
На базі Національної академії Національної гвардії України пройшов третій щорічний зліт волонтерів Харківщини.
Навіщо волонтери злетілися до академії Нацгвардії в Харкові

Студенти всіх вищих навчальних закладів міста презентували свої проекти, змагалися та знайомилися з діяльністю Національної гвардії України, передає «Справжня варта» з посланням на прес-службу вузу.

«Волонтери  завжди робили і  роблять величезну і відповідальну справу – допомагають людям. Сьогодні на першому місці по довірі в Україні знаходяться саме волонтери і мені приємно, що в Харкові на всіх рівнях підтримується ця розумна ініціатива», – з такими словами звернулася до присутніх президент Харківського університетського консорціуму Людмила Бєлова.

Відкрили захід показові виступи духового оркестру Академії, барабанщиків, карабінерів, шаблістів та особливо видовищний виступ взводу спеціального призначення. На третьому обласному зльоті звітували, змагалися та співпрацювали 14 волонтерських загонів, 270 студентів, курсантів та учнів з 26 загальноосвітніх навчальних закладів, консорціум молодих психологів Харківщини, Харківська обласна станція юних туристів Харківської обласної ради.

«Я радий вітати гостей нашого навчального закладу на цьому злеті. Волонтери – це люди, що ніколи не проходять повз чужу біду, не чекаючи подяк. Я бажаю всім учасникам команд найкращих результатів та лише перемог», – звернувся до присутніх начальник Академії генерал-майор Сергій Соколовський.

Відомчими нагородами міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України та Академії були нагороджені найактивніші волонтери Харківщини, які зробили значний внесок у розвиток цієї справи. Представники всіх вишів міста виступили з презентаціями своїх волонтерських проектів та відзвітували за діяльність протягом року у центрі культури навчального закладу.

Команди цивільних навчальних закладів змагались на чотирнадцяти локаціях, де показували навики стрільби в мультимедійному тирі, знання з історії України та вміння надавати першу медичну допомогу. Крім того, було проведено декілька майстер-класів, тренінгів та презентацію найсучасніших зразків техніки та озброєння, що використовується у Національній гвардії України. Курсанти вищих військових навчальних закладів змагалися у бойовій стрільбі, воєнізованій естафеті, перетягуванні канату та в нормативах поводження зі зброєю.   

За результатами змагань абсолютними переможцями серед військових стала команда Національної академії Національної гвардії України, а серед студентів команда Харківського Національного медичного університету «Ера Милосердя». Всі учасники отримали дипломи та грамоти за кращі результати на навчальних місцях, креативність та розумну ініціативу. По завершенню на всіх гостей чекав святковий концерт.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments