На штори здавати не треба: у харківських школах намагаються мінімізуювати батьківські внески

Понеділок, 29 травня 2017, 20:32
У школах Харкова вже замінили 4,5 тисяч вікон, а в кожному дитячому садку встановили нові ігрові майданчики.
На штори здавати не треба: у харківських школах намагаються мінімізуювати батьківські внески

Крім того, торік у дитячому садку №323 побудували перший в місті спортивно-ігровий комплекс, і цю роботу планується продовжити у всіх навчальних закладах міста. І все це, наголошує Харківська міськрада, за рахунок бюджету. Мовляв, попри непростий економічний стан в Україні, у Харкові намагаються звести до мінімуму батьківські благодійні внески в школах і дитячих садках, повідомили «Справжню варту» в мерії.

Заодне в планах міських властей: обладнати в школах сучасні навчальні кабінети – з таблицями, моделями, що дозволить застосовувати сучасні методи навчання.

«Зокрема, фізико-математичний ліцей №27 – кращий в Україні, – каже директорка Департаменту освіти Ольга Деменко, – але там потрібно обладнати сучасний кабінет для уроків фізики, є школа №110 з поглибленим вивченням біології, де потрібні нові макети, школа №173, де прекрасно викладають хімію, і там теж потрібна модернізація. Все залежить від профілю навчального закладу. Ми повинні підтримувати талановитих вчителів і дітей».

Також цього року, якщо вірити чиновниці, коштом міського бюджету планується закупити класні журнали.

«Здавалось би, така маленька графа, але це серйозна допомога для батьків. Поки наша країна переживає економічну кризу, школи і дитячі садки продовжують звертатися до меценатів, батьків, але будь-яка допомога повинна бути посильною і добровільною», – підкреслила Ольга Деменко.

Вона нагадала: аби уникнути конфліктних ситуацій, створена робоча група з вивчення питання залучення і використання благодійних внесків в дитсадках і школах. Група провела чотири засідання за участі батьків, створила пам'ятку для батьків. За даними Ольги Деменко, цього року з питання внесків надійшло тільки сім скарг, за якими прийняті відповідні рішення. На той час, як у 2016 році таких заяв було 78.

«Пам'ятка розміщена на сайтах навчальних закладів, більшість батьків одержала її особисто. Група працює з директорами навчальних закладів, начальниками районних управлінь освіти, – говорить ольга Деменко. – У кожній школі, кожному районі працюють батьківські комітети, є Міський батьківський комітет, щоби ми постійно спілкувалися, знаходили спільні проблеми та шляхи їх розв'язання. Це допомагає нам краще розуміти одне одного і розвивати сферу освіти».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments