На Харківщині навчалися правильно гасити пожежі в лісах /ФОТО

Четвер, 1 червня 2017, 01:14
У Харківській області пройшли навчання з ліквідації лісових пожеж.
На Харківщині навчалися правильно гасити пожежі в лісах /ФОТО

Навчання проводилися 31 травня на базі Навчального центру Оперативно-рятувальної служби ДСНС у Нововодолазькому районі, повідомляє «Справжня варта». У них взяли участь особовий склад і техніка Харківського гарнізону ДСНС, Національного університету цивільного захисту, Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, а також кінологи, співробітники Нацполіції, Національної гвардії, медичні підрозділи і комунальні служби Нововодолазького району.

Учасники тренувального заняття відпрацювали гасіння лісової пожежі за допомогою пожежних модулів, тракторів, гелікоптера. Також було змодельовано евакуацію населення із зони НС, роботи з розмінування території, ліквідацію наслідків розгерметизації аміакопроводу, порятунок людей, що загубилися в лісовому масиві, і людей, які опинилися під завалами через падіння дерев.

Заступник голови ХОДА Олександр Скакун, який керував «тренінгом», відзначив високий рівень координації дій всіх служб, відповідальних за ліквідацію надзвичайної ситуації:

«З кінця травня по вересень у зв'язку з високою температурою повітря в області оголошується п'ятий, найвищий ступінь пожежної небезпеки. У зв'язку з цим вживаються заходи щодо посилення протипожежного режиму в самих лісах, щодо забезпечення оперативності реагування, збільшення ефективності використання техніки і сил. Сьогоднішні навчання показали, що ми готові до ліквідації пожеж як організаційно, так і технічно», – підкреслив Олександр Скакун.

За інформацією начальника ГУ ДСНС у Харківській області Олександра Волобуєва, в цьому році на території лісових господарств регіону зафіксовано 18 пожеж. У минулому році в лісах області ліквідували 34 пожежі, у 2015-му - 177 загальною площею 86 га.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments