У Пісочині виявилася школа, яка користується шаленим попитом

Субота, 3 червня 2017, 04:53
У Пісочині до нової школи, котру ще тільки будують, записалися вже понад 400 дітей.
У Пісочині виявилася школа, яка користується шаленим попитом

Щоб діти пішли у нову школу, захотіли батьки 130-ти майбутніх першокласників, а до 2-9-х класів уже записано понад 300 учнів, повідомляє «Справжня Варта».

Будівельні та оздоблювальні роботи в школі мікрорайону «Мобіль» виходять на фінішну пряму. А поки дизайнери прикрашають внутрішні приміщення, триває процес формування педагогічного колективу нової школи. Планується, що тут працюватимуть близько трьох десятків учителів.

«Наразі проводяться співбесіди з учителями та планується їхня діяльність у новому закладі з урахуванням адаптаційного періоду дітей, які навчалися в різних класах та закладах як українською, так і російською мовами. У школі працюватимуть як вчителі вищої категорії, так і молоді спеціалісти», – розповідає начальник відділу освіти Харківської райдержадміністрації Ольга Бабельчук.

У школі також зможуть навчатися діти з особливими потребами. Для цього забезпечено безперешкодний доступ до будівлі та кабінетів, функціонуватиме спеціально обладнаний ліфт.

«Класи з інклюзією будуть не тільки для тих, хто не може самостійно пересуватися. У них зможуть навчатися діти із затримкою психологічного розвитку. Для них створено всі умови для навчання. У таких класах може бути не більше п’яти учнів, а окрім вчителя має бути ще й помічник», – пояснила Ольга Бабельчук.

Пісочинський селищний голова Олег Чернобай зазначив: жителі з нетерпінням чекають на відкриття школи. Адже два існуючих у населеному пункті навчальних заклади переповнені і вщент, і вщерть. Будівельники працюють без вихідних, аби 1 вересня діти сіли за парти нової школи. Зараз тут шпаклюють та фарбують стіни, укладають плитку, займаються упорядкуванням території навколо будівлі.

«Будівництво школи знаходиться під особистим контролем голови ХОДА Юлії Світличної. Харківська облдержадміністрація надає дієву допомогу. Без коштів обласного та районного бюджетів, без допомоги Державного фонду регіонального розвитку нам би не вдалося реалізувати цей проект, – каже Олег Чернобай. – Проект цього закладу розроблений за новими вимогами і технологіями. Я впевнений, що це буде найкраща школа в Україні».

За словами Олега Чернобая, під час будівництва школи акцент було зроблено на впровадженні енергоощадних заходів для того, щоб надалі не було проблем з оплатою енергоресурсів. Зокрема, встановлено індивідуальний тепловий пункт, енергоощадними будуть ліфт, світильники, лампочки тощо.

Будівництво школи в мікрорайоні «Мобіль» розпочалося в кінці 2015 року. Виділення коштів на роботи з державного та обласного бюджету домоглася голова ХОДА Юлія Світлична. Це перша школа, яку зводять «з нуля» в Харківській області за останні 12 років. Школа триповерхова. Навчатися тут зможуть 640 дітей. Зараз у Пісочині не вистачає близько 800 шкільних місць. У селищі працюють два навчальних заклади: колегіум, який переповнений удвічі, і школа, де кількість учнів на третину перевищує «паспортні» показники.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments