Під Харковом комбінат створив можливість техногенних аварій

Неділя, 4 червня 2017, 19:44
Можливі викиди в атмосферу аміаку
Під Харковом комбінат створив можливість техногенних аварій

Рятувальники попередили про можливість навіть евакуації місцевих жителів Золочева, де розрашовано хімічно-небезпечний об’єкт ДО «Комбінат Світанок» , - повідомляє «Справжня Варта».

З повідомлення ГУ ДСНС України у Харківській області незрозуміло про що саме йдеться реч: чи на комбінаті вже була така аварія з аміачної викидами або реальна загроза її виникнення, чи це планова профілактична робота. Якщо планова профілактика, то чому таке небезпечне виробництво продовжує роботу поблизу населеного пункту?

Як пишуть рятувальники, "02 червня з метою забезпечення цивільного захисту населення селища Золочів рятувальники терміново попередили місцевих мешканців, які потрапляють в зону ураження під час можливих техногенних аварій на хімічно-небезпечному об’єкті ДО «Комбінат Світанок», про небезпеку від викиду в атмосферу і на прилеглу територію такої небезпечної хімічної речовини, як аміак.

Працівники Служби порятунку провели бесіди з роз’ясненням правил безпечної поведінки під час викиду аміаку з різними верствами населення, робітниками підприємств та організацій, а також розмістили відповідні пам’ятки на дошках оголошення. Особливо було наголошено про основні дії під час організації евакуації населення із забрудненої зони".

Як раніше писала «Справжня Варта», загалом, у місті Балаклія і селах, які постраждали від НС на території 65-го арсеналу, пошкоджені 265 будівель, у тому числі 231 житловий будинок (114 приватних і 117 багатоквартирних), 22 об'єкти інфраструктури та промисловості, 12 об'єктів соціальної сфери, у тому числі дві школи й два дитячі садки.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments