Харків'ян агітували вступати в армію/ Фоторепортаж

Понеділок, 5 червня 2017, 15:03
Серед вагомих наочних аргументів - крім зброї, демонстрації армійських умінь і барабанщиць в коротких спідницях - можливість поїсти армійської каші
Харків'ян агітували вступати в армію/ Фоторепортаж

Акцію «Армійський контракт» проведено на майдані Свободи, - повідомляє «Справжня Варта»

Не можна точно підрахувати, скільки харків'ян прийняли в ній участь, але те, що акція містянам сподобалася - безумовно вірно.

Як повідомили у Міноборони, на площі розташувалися спеціальна техніка та виставкові намети Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та військовослужбовців інших військових навчальних закладів. Більшість військовослужбовців за контрактом, які представляли свої альма-матер, брали участь у бойових діях на сході України та мали, про що розповісти відвідувачам.

На початку заходу харків’яни переглянули дії бійців підрозділів спеціального призначення щодо відбиття нападу диверсійних груп, звільнення заручника, пошуку небезпечних речовин за допомогою собак та стройові прийоми зі зброєю.

В інших наметах фахівці міського центру зайнятості разом з офіцерами обласного військкомату спілкувалися з тими, хто планує обрати військову спеціальність, та допомагали знайти вакантні посади по базі даних.

Глядачів розважали музики військових оркестрів та група дівчат-барабанщиць.

Також відвідувачі змогли оцінити смак солдатської каші, яку приготували військові кухари на польовій кухні.

За результатами інформаційно-роз’яснювальної акції бажання укласти контракт зі Збройними Силами України виявили 179 хлопців та дівчат, які залишили свої дані офіцерам військкоматів для включення до наступних команд призовників.

Як раніше писала «Справжня Варта», щомісячне грошове забезпечення контрактників для рядового та сержантського складу від 10,5 тис. грн до 14 тис. грн, для офіцерського складу - від 13 тис. грн до 17 тис. грн.

За словами військового комісара Харківського обласного військового комісаріату Юрія Калгушкіна, приблизно кожен четвертий новобранець вже має статус учасника бойових дій. Такі особи часто висловлюють прохання направити їх в ті військові колективи, де вони вже служили. Хлопці без армійського досвіду направляються до навчальних центрів для проходження курсу спеціальної підготовки, а тільки потім йдуть служити за новою військовою професією. Як зазначив військовий комісар, в райвійськкоматах максимально враховують побажання новобранців з вибору конкретного виду і роду військ Збройних Сил України.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments