Купальний сезон ще не почався, а на водоймах Харківщини вже загинула 21 людина

Юлія Гуш  |  Середа, 7 червня 2017, 15:09
Згідно статистики, основною причиною загибелі людей на водоймах – приблизно в 96% випадках – стає вживання алкоголю
Купальний сезон ще не почався, а на водоймах Харківщини вже загинула 21 людина

За словами Сергія Колосовського, начальника управління попередження надзвичайних ситуацій ГУ ДСНС України в Харківській області, всі ці смертельні випадки сталися на пляжах, які взагалі непристосовані для купання, - повідомляє «Справжня Варта»

«Купальний сезон ще не розпочався, але у нас зафіксовано гибель 21 людини на водних об’єктах, – розповів він, – це на 10 менше, ніж минулого року. Тоді за рік загинуло 86 осіб, з них 6 – діти. Така ситуація свідчить про те, що на сьогоднішній день недостатня увага приділяється обладнанню пляжів. Але основна причина загибелі людей – це все-таки алкоголь, який присутній, фактично, в дев’яносто шести випадках зі ста».

Любов Махота, директор Харківського лабораторного центру, в свою чергу назвала ще одну небезпеку, яка загрожує купальникам – ризик підхопити кишкову інфекцію. За її словами, прісна вода та висока температура повітря створюють сприятливе середовище для розвитку хвороботворних бактерій.

В Харкові та області проходять перевірки зон відпочинку на воді, таких як Олексіївській лугопарк, Журавлівський гідропарк, Безлюдівське водоймеще, гідропарк Жовтневий тощо.

«На Безлюдівському водоймищі виявлено антиген вірусного гепатиту А, – розповіла Любов Махота, – за даними нашого центру планується функціювання в містах та районах Харківської області 42 пляжів. Вони всі були обстежені лабораторно. Не відповідали нормативним вимогам за бактеріологічними показниками місця відпочинку в Чугуївському районі. Також при дослідженні проби води зі ставка села Петренки Валківського району виявлено антиген вірусного гепатиту А. За санітарно-хімічними показниками не відповідали нормативним вимогам пляжі в Лозівському районі та місті Барвінкове».

Пляжі, які відповідають всім вимогам, отримують відповідні паспорти. За словами Махоти, минулого року даний документ мали такі місця відпочинку, як Безлюдівське водосховище та Журавлівський гідропарк. Але цього року поки що жоден пляж паспорту не отримав.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments