На харківських дорогах буде приведено до ладу 14 об’єктів

Юлія Гуш  |  Четвер, 8 червня 2017, 15:43
З 1 січня за кошт місцевого бюджету будуть ремонтуватися дороги як державного, так і місцевого значення
На харківських дорогах буде приведено до ладу 14 об’єктів

Про це розповів Сергій Пляка, заступник начальника Служби автомобільних доріг в Харківській області. За його словами, з 1 січня 2018 року місцева мережа доріг буде передана до управління обласних державних адміністрацій, - повідомляє «Справжня Варта»

«Створюється нове підприємство, на чиєму балансі будуть ці дороги, – зазначив Пляка, – звісно, з фінансуванням з державного бюджету. І якщо ми раніше жили і працювали згідно принципу «в першу чергу – дороги державного значення», то зараз увага приділятиметься дорогам значення місцевого. І з відповідним фінансуванням. У зв’язку з тим, що був прийнятий закон про утворення Дорожнього фонду, з 1 січня 2018 року 50% від всіх податків, які збираються з продажі палива, акцизного збору будуть направлятися на дороги. В 2019-му – 75%. А в 2020-му цей закон запрацює повною мірою. Суми дуже великі».

Він також зазначив, що бюджетний комітет Верховної ради України затвердив перелік доріг Харківської області, які потребують ремонтних робіт: «Перелік був зроблений під вже наявні фінанси, які є на рахунках облдержадміністрації. В першому переліку були зазначені головні напрямки ремонту доріг, найбільш болючі та злободенні».

В Харківській області ремонту підлягає 14 об’єктів. Це, зокрема, дорога в сторону Лозовї та Ізюму, проблемні ділянки в Зміївському районі, дорога між Мерефою та Змієвом, а також аварійна дорога від Куп’янська до кордону з Луганською областю. Підлягають ремонту й інші проблемні об’єкти. Наприклад, за місяць має завершитися ремонт андріївського мосту, який був зруйнований через корозію металу, а до листопада буде приведений до ладу шляхопровід на дорозі Харків-Охтирка.

Як раніше писала «Справжня Варта», на харківські дороги спрямують 650 млн грн. Облрада затвердила Програму розвитку дорожньої інфраструктури Харківщини.

«Програму було розроблено Департаментом ЖКГ та розвитку інфраструктури облдержадміністрації за дорученням голови ХОДА Юлії Світличної, - зазначив директор департаменту Сергій Магдисюк. - Програма визначає ті об’єкти, які знаходяться у вкрай поганому стані та на даний момент найбільше потребують ремонту. Складаючи перелік доріг, ми враховували необхідність забезпечити проїзд від сільських територій до обласного центру та міст обласного і районного значення, під’їзд до опорних навчальних та медичних закладів, а також до соціальних, культурних та туристичних об’єктів загальнодержавного значення».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments