В 40 км від російського кордону можливо боротися за свою свободу і незалежність - Грібаускайтє про Харків

П'ятниця, 9 червня 2017, 14:35
Президент Литви відзначила високий рівень безпеки у регіоні
В 40 км від російського кордону можливо боротися за свою свободу і незалежність - Грібаускайтє про Харків

«Я рада бути в  Харкові, який довів, що в 40 км від російського кордону можливо боротися за свою свободу і незалежність», - сказала Даля Грібаускайтє під час спільного з Президентом Украхни Петром Порошенко виступу перед журналістами, - повідомляє «Справжня Варта».

У своїй заяві Президент України Петро Порошенко зазначив, що зустріч у Харкові проходить в історичний момент.

«Залишилися лічені години до 11 червня, коли Україна отримає безвізовий режим. Він набирає чинності о 12 годині ночі, тому що у нас з Вільнюсом - той самий час. І наші перші громадяни - урядова делегація, яку, за моїм дорученням, очолить перший віце-прем'єр-міністр - першою приїде до Вільнюса. До багатьох європейських країн виїжджають українські держслужбовці. У мене в цей день буде зустріч на кордоні зі Словаччиною, - повідомив Президент. - Це велике свято. Свято фундаментальне. Це остаточний вихід України з радянської Російської імперії. Остаточне повернення до європейської сім'ї».

Глава держави нагадав, що в ці хвилини завершуються останні процедури з ратифікації угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

«1 червня Його величність Король Нідерландів підписав цей документ, 8 червня закінчився термін на можливу апеляцію, і сьогодні ми, якщо все буде добре, чекаємо на публікацію та формальне рішення Ради ЄС, яке завершить процес ратифікації угоди про асоціацію», - повідомив Петро Порошенко.

Як раніше писала «Справжня Варта», Президент України Петро Порошенко і Президент Литви Даля Грібаускайте зустрілися на Харківщині, щоб обговорити співпрацю з НАТО і посилення взаємодії для протистояння російській агресії

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments