Учасникам АТО будують житло у Харкові

П'ятниця, 9 червня 2017, 23:38
У програмі забезпечення житлом учасників АТО планують узяти участь 185 сімей військовослужбовців.
Учасникам АТО будують житло у Харкові

За ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної у регіоні з 2016 року реалізується обласна  програма, яка спрямована на забезпечення належної соціальної підтримки учасників АТО, створення умов для будівництва чи придбання житла, інформує «Справжня варта».

Згідно з умовами програми, учасникам антитерористичної операції надається підтримка у розмірі 40 відсотків від розрахункової вартості квартири в багатоквартирному житловому будинку, що знаходиться в стадії будівництва, індивідуального житлового будинку, садового будинку, будівництво яких передбачено відповідною містобудівною документацією місцевого рівня. Перевага також надається учасникам антитерористичної операції, які мають статус внутрішньо переміщеної особи.

«Обласною державною адміністрацією, Харківським регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», Харківською обласною громадською організацією «Спілка ветеранів АТО» з учасниками АТО регулярно проводиться консультаційна робота, надається оперативна організаційна допомога у підготовці пакету документів, необхідного для участі у програмі, та виборі квартир», – розповів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович.

Участь у програмі планують узяти 185 сімей військовослужбовців. Також у програмі планують узяти участь декілька провідних будівельних організацій, які спеціалізуються на будівництві житла. В першу чергу мова йде про ПАТ «Трест «Житлобуд-1», яким вже акредитовано для участі в програмі 8 житлових будинків, розташованих практично в усіх районах міста Харків. У цих будинках забудовник гарантує вільних від зобов’язань понад 400 квартир, що в повному обсязі забезпечить реальну потребу усіх охочих.

Згідно із затвердженою програмою, у 2016-2018 роках заплановано виділити з обласного бюджету 32,5 млн грн, у тому числі на 2016 рік – 6,5 млн грн, на 2017 рік – 13,0 млн грн, на 2018 рік – 13,0 млн грн. У 2016 році освоєно 5,2 млн грн, укладено договорів на придбання 26 квартир загальною площею 1530,1 кв.м. У січні-травні 2017 року освоєно 6,0 млн грн, укладено договорів на придбання 27 квартир загальною площею 1531,5 кв.м. У червні 2017 року заплановано освоїти 3,0 млн грн. Цим коштом планується придбати 12 квартир.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments