Харківські школярі зможуть реалізувати себе в ІТ-сфері

Юлія Гуш  |  Вівторок, 13 червня 2017, 14:29
В Харкові стратує проект «IT for you», який дасть старшокласникам можливість підзаробити на ІТ-спеціальностях
Харківські школярі зможуть реалізувати себе в ІТ-сфері

Даний проект направлений на талановитих дітей зі старших класів, які мають бажання навчитися ІТ-спеціальностям задля подальшої роботи на фрілансі. Вже на літніх канікулах десятикласники, які пройдуть відбір, навчаться одному з ІТ-напрямків, до якого вони мають більший хист – PHP, Front-end чи web-дизайну. Загалом, проект буде реалізовуватися в три етапи, починаючи від самого навчання і закінчуючи роботою над замовленнями.

«По всім трьом напрямкам викладання буде вестися достатньо досвідченими людьми, – розповів Данило Маринич, співзасновник і технічний редактор A-level, – чимало з них працює в своїх фірмах або просто є практикуючими спеціалістами. Освіта триватиме три місяці по кожному з напрямків. Потім ми відберемо кращих з кращих і в подальшому наш партнер – молодіжна міськрада – буде займатися їх працевлаштуванням на фрілансі».

Зокрема, проект також передбачає і додаткову програму, яка полягатиме в проведенні майстер-класів, розвитку необхідних навичок, таких як робота в команді й тайм-менеджмент, а також у відвідання екскурсій в ІТ-компаніях.

«Їм, мабуть, буде цікаво подивитися на те, як і в якому форматі вони будуть в подальшому працювати і що, взагалі, там відбувається, – зазначила Ксенія Іванова, секретарка комісії зі зв’язків з органами місцевого самоврядування молодіжної ради при голові міськради, – також будуть майстер-класи від ІТ-компаній. Також після кожного місяця у них буде проходити модуль для виявлення знань, які вони отримали. А потім буде відбуватися своєрідна робота над помилками. Саме на майстер-класах будуть розповідати про найбільш розповсюджені помилки, пояснювати, як їх можна уникнути».

Зокрема, під час другого етапу проекту школярі мають розбитися на команди та виконати випускне завдання для міської ради, яке полягає в створенні нового веб-сайту. За словами Івановою, таким чином вони зможуть «надати допомогу місту». А вже після навчання за учасниками будуть закріплені місця в ко-воркінгу, де вони вже зможуть працювати над своїми замовленнями.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments