У Харкові відзначили День здоров’я

Неділя, 18 червня 2017, 09:09
Святкування було приурочене до Дня медичного працівника, який відзначається сьогодні, 18 червня.
У Харкові відзначили День здоров’я

Заходи, приурочені до Дня здоров’я, пройшли в парку Горького. Під час декількох годин харків’яни могли відвідати пізнавальні інтерактиви, взяти участь в спортивних флешмобах та більше дізнатися про те, як слід дбати про власне здоров’я і що потрібно робити, щоб уникнути різних захворювань. Взагалі, пропаганда здорового способу життя – це, за словами організаторів, основна мета святкування Дня здоров’я.

«Наш головний меседж – «здорова нація – здорова майбутнє», – розповіла Наталія Куфтеріна, голова Ради молодих вчених при ХОДА, – до цього потрібно привчати ще змалечку. Щоб діти розуміли, що лікарі – це не страшно. Не варто боятися лікарів. Варто обстежуватися. Консультуватися в офтальмологів, ЛОРів, слідкувати за порожниною рота. Саме тому ми сьогодні ведемо пропаганду здорового способу життя».

Значна частина заходів була орієнтована на дітей. Наприклад, їм розповідали, як слід доглядати за зубами , щоб уникнути відповідних захворювань. А також пояснювали роботу стоматологів, який люди часом бояться і в дорослому віці

«Дуже часто ми самі собі надумуємо проблеми, – зазначила Ксенія Лепіліна, асистентка кафедри стоматології дитячого віку ХНМУ, – дуже часто через страх людина відкладає візит до стоматолога. Але зараз не варто боятися, адже сучасні матеріали та анестетики дозволяють провести лікування безболісно, якісно та повноцінно. Крім того, краще попередити хворобу. Профілактика дозволить в подальшому запобігти стоматологічних проблем. І наступні візити до стоматологів не будуть такими страшними».

Зокрема, під час святкування відвідувачі могли більше дізнатися про власне здоров’я та отримати консультації спеціаліста: «Серцево-судинна захворюваність з кожним роком зростає, – розповіла Олена Альтравних, аспірантка кафедри клінічної фармакології ХНМУ, терапевт 26-ї поліклініки, – не тільки в Україні, але у всьому світі. І важливо те, що захворюваність зростає серед молодих людей. Частішають випадки інсультів та інфарктів після 30 років.  Є випадки, коли і двадцятирічні мають такі складні хвороби».

comments powered by HyperComments