На Московському горіла багатоповерхівка

Вівторок, 20 червня 2017, 12:02
Рятувальників сповістили про пожежу мешканці будинку
На Московському горіла багатоповерхівка

Пожежа сталася 19 червня до 17:06, - повідомляє «Справжня Варта»

к з'ясувалося, полум’ям була охоплена одна з квартир на п’ятому поверсі. Вогонь розповсюдився на площу 15 кв. м. і охопив меблі та домашні речі. На щастя похила господарка квартири встигла самостійно залишити небезпечну зону, але дим становив загрозу мешканцям верхніх поверхів.

Головною задачею бійців ДСНС було врятувати людей, які опинилися у димовій пастці. Не гаючи ані хвилини, керівник гасіння пожежі створив 2 бойові ділянки, на яких працювали 2 ланки газодимозахисної служби. Задачею першою було швидко локалізувати розповсюдження вогню та припинити виділення диму в осередку пожежі. Інша займалась видаленням диму зі сходової клітини, аби забезпечити умови для безпечної евакуації людей.

Після оголошення локалізації пожежі о 17:24, коли небезпечні фактори пожежі не заважали вільному виходу людей сходовим маршем, рятувальники швидко евакуювали на свіже повітря 18 мешканців з 6-го по 9-й поверхи будинку. Серед них була одна піврічна дитина. Завдяки оперативним діям рятувальників жоден мешканець не постраждав, - повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Як раніше писала «Справжня Варта», на Героїв Праці згоріла квартира у багатоповерхівці.

Пожежа сталася 4 травня увечорі у 16-типоверховому житловому будинку за адресою: м. Харків, вул. Героїв Праці, 10. Горів балкон квартири на 6-му поверсі.

Також згоріла квартира на Гагаріна.

До місця виклику було направлено 3 підрозділи пожежно-рятувальної служби ДСНС на автоцистернах у складі 14 рятувальників та 2 автодрабини. Під час проведення розвідки було встановлено, що у квартирі на 8-му поверсі горів балкон та домашні речі на площі 15 кв.м. Із задимленої зони рятувальники евакуювали на свіже повітря 2 людей, котрі не постраждали.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments