Харківські виші відкрили нові спеціальності та нові навчальні програми

Вівторок, 20 червня 2017, 17:35
Освіта стає більш адаптованою до сучасності
Харківські виші відкрили нові спеціальності та нові навчальні програми

Цього року відкрито набір на нову спеціальність в Українському державному університеті залізничного транспорту - «Філологія» за освітньою програмою «Переклад і англійська мова та література». Студенти вивчатимуть теоретичні та практичні аспекти науково-технічного перекладу, міжкультурної та міжмовної комунікації. Ознайомитися з новими спеціальностями абітурієнтів запрошують до Харківського національного технічного університет сільського господарства ім. П. Василенка. Цього року в виші відкрито кілька спеціальностей: «Право», «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність» та ін. Ще одна нова спеціальність - «Хімічні технології та інженерія» - з'явилася в Харківському національному університеті будівництва і архітектури, - повідомляє «Справжня Варта»

Крім того, в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого відкрита програма подвійного диплому. Магістерські програми в галузі правознавства дозволять студентам отримати дипломи українського та європейського зразків. Навчання проходить в партнерських вищих навчальних закладах Литви, Естонії, Франції та Кіпру. Навчання розраховане на два роки - перший рік студенти здобувають освіту в Харкові, другий рік навчаються за кордоном.

Також у вищих навчальних закладах міста нагадують, що в вишах проводиться набір на 2-й і 3-й курси абітурієнтів, що мають диплом молодшого спеціаліста. Зокрема, в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого з 2017 року розпочато прийом на навчання осіб, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста за будь-якої спеціальності. Володарі диплома молодшого спеціаліста за спеціальністю «Право» можуть вступити відразу на третій курс, представники всіх інших спеціальностей - на другий.

Тим часом в вузах тривають Дні відкритих дверей, на яких абітурієнтам розповідають про правила прийому в 2017 році. Так, в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» зустріч з абітурієнтами відбудеться 23 червня. Представники Центральної приймальної комісії університету розкажуть випускникам шкіл про важливі аспекти вступу і вибір спеціальності. Початок зустрічі - о 17:15 (аудиторія №12 головного корпусу).

Зазначимо, що цього року в Міністерстві освіти і науки України внесли корективи у вступну кампанію. Так, вирішено скоротити кількість заяв абітурієнтів до дев'яти на чотири спеціальності, тоді як раніше вони могли подавати 15 заяв на п'ять спеціальностей. Також вступ до вишів країни тепер буде можливим на підставі сертифікатів ЗНО 2016 і 2017 років.

Як раніше писала «Справжня Варта», заяви до вишів абітурієнти подають в електронному вигляді. Реєстрація електронних кабінетів почнеться 29 червня і завершиться 25 липня, реєстрація заяв проходитиме з 12 по 26 липня. Для абітурієнтів, які вступають на підставі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів, подача документів завершиться 20 липня. Творчі конкурси у вищих навчальних закладах почнуть проводити з 17 по 26 липня, вступні іспити - з 21 по 26 липня. Списки абітурієнтів, зачислених на перший курс, будуть оприлюднені 1 серпня.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments