Цього року на Харківщині потонуло четверо людей

Юлія Гуш  |  Субота, 1 липня 2017, 10:03
І, як свідчить офіційна статистка, за один купальний сезон в середньому 60 осіб гине на водних об’єктах
Цього року на Харківщині потонуло четверо людей

Про це розповів Ігор Лупандін, помічник начальника Головного управління ДСНС України в Харківській області. За його словами, з початку купального сезону на водоймах загинуло четверо осіб. Серед них була восьмирічна дитина. Минулого року серед загиблих було 18 дорослих і 2 дитини. Як зазначив Лупандін, за один купальний сезон в середньому до 60 осіб гине на водних об’єктах.

Він підкреслив, що часто причиною нещасних випадків стає людський фактор, коли відпочивальники просто ігнорують правила безпеки. Крім того, дорослі часто своєю поведінкою дають дітям поганий приклад, що в подальшому може привести до трагедії. Ігор Лупандін зазначив, що дотримання елементарних правил безпеки може уберегти від нещасного випадку. Наприклад, відпочивальникам слід обирати саме залюднені пляжі, де вже були створені умови для відпочинку на воді. Вони мають звертати увагу на наявність пісочного дна та відсутність рослинності на пляжі для того, щоб уникнути травмування. І. звичайно, вони повинні уникати вживання алкогольних напоїв під час перебування на пляжі.

«Приходячи на водні об’єкти, необхідно знати правила безпеки, – розповів Ігор Лупандін, – це найголовніше. Люди повинні знати водойми, де вони будуть проводити час. Краще обрати ті місця, де розташовані рятувальні пости. Це не тільки гарантія того, що рятувальники прийдуть на допомогу, а й того, що акваторія дна була там обстежена. Навіть якщо це неофіційний пляж. Якщо ви туди прийшли вперше, то ви можете запитати про найбільш безпечне місце для купання дітей».

Як раніше писала «Справжня Варта», на Харківщині з офіційного початку купального сезону потонула перша людина - 8-річний хлопчик.

Він купався у місцевому пруду і раптово зник. За заявою жінки, що була поруч, тіло дитини знайшли неподалік від берегу.

Подія сталася 29 червня до 20:00 в Чугуєві, неподалік від Харкова.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments