Програма підтримки малого бізнесу переселенців: третій етап стартував на Харківщині

Середа, 5 липня 2017, 20:17
Програма «Новий відлік» покликана допомогти у створенні і розвитку свого бізнесу тимчасово переміщеним особам, учасникам АТО та їхнім сім'ям.
Програма підтримки малого бізнесу переселенців: третій етап стартував на Харківщині

За два роки існування проекту понад 900 чоловік з Києва, Одеси, Львова і Харкова пройшли комплексні бізнес-курси, отримали допомогу та поради від представників місцевого бізнесу, бухгалтерські та правові консультації. Після захисту бізнес-планів близько 150 випускників «Нового відліку» отримали фінансування для початку або відновлення власної справи, створивши робочі місця для себе і своїх сімей, повідомляє «Справжня Варта»

Як розповів керівник проекту, президент «Асоціації приватних роботодавців» Олександр Чумак, третій – харківський - етап програми буде реалізовано протягом 6 місяців. Його особливість полягає в тому, що він є частиною «Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки» (програму було прийнято у вересні минулого року). У цьому році, за словами організаторів, гранти учасникам на проекти надаватися не будуть, їх замінить пільгове кредитування і безвідсоткові позики.

«Крім пільгового кредитування, яке буде надано нашим учасникам, ми ведемо переговори з декількома фондами щодо підтримки наших учасників. Крім того, ми будемо працювати з приватними інвесторами, які зацікавлені у фінансуванні проектів учасників», – говорить Олександр Чумак.

Також він зазначив, що в цьому році в проекті можуть брати участь не тільки переселенці і учасники АТО, але і підприємці Харкова і області. В результаті будуть відібрані лише найкращі проекти з креативної економіки, а також проекти, спрямовані на розширення вже існуючого бізнесу, проекти у сфері фермерства та соціального підприємництва.

Програма навчання містить інформаційні модулі, дискусії, роботу в міні-групах, бізнес-кейси, юридичні та бухгалтерські консультації.

Таким чином, учасники проекту отримають:

- повний бізнес-курс, практичні знання, які допоможуть у запуску свого бізнесу від ідеї до її реалізації;

- професійну допомогу в написанні бізнес-плану;

- можливість презентувати готовий бізнес-план потенційним інвесторам і пошук пільгового кредитування;

- можливість знаходиться в бізнес-середовищі, обмін досвідом з учасниками подібних проектів.

Фінальний конкурс бізнес-планів відбудеться в кінці вересня. У результаті комісія обере не менш ніж 10 осіб, які отримають пільгове кредитування.

Програма підтримки малого бізнесу та самозайнятості внутрішньо переміщених осіб (ВПО) «Новий відлік» реалізується за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

За додатковою інформацією можна звертатися за телефоном (097) 93-88-77-2 – Ірина Пелипко, PR-менеджер проекту.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments