Цього року абітурієнти можуть подати менше заявок на обрані спеціальності

Юлія Гуш  |  Четвер, 6 липня 2017, 16:05
Зокрема, вступна кампанія-2017 матиме певні особливості, що відрізнятимуть її від минулорічної.
Цього року абітурієнти можуть подати менше заявок на обрані спеціальності

Про це розповів Олександр Труш, заступник директора Департаменту науки та освіти ХОДА. За його словами, цього року приймальні комісії працюють у 81 вищому учбовому закладі Харкова та Харківської області. І щоб вступити до одного з них, абітурієнти повинні подати заявки в електронному вигляді з 12 по 26 липня.

«Крім тих вступників, які мають спеціальні права на участь в конкурсі чи право зарахування за квотами, – розповів Труш, – а також тих, у кого є розбіжності в документі, що посвідчує особу і сертифікаті ЗНО. В цьому році скорочена кількість заяв, які зможуть подавати вступники, до дев’яти на чотири спеціальності. У 2016 році, як знаєте, було п'ятнадцять заяв на п’ять спеціальностей». 

Він також зазначив, що в Харкові діють такі освітні центри, як «Донбас Україна» та «Крим Україна», які надають допомогу переселенцям з окупованих територій. Зокрема, вони дають можливість вступити до вищих навчальних закладів за спрощеною процедурою. Тобто, без необхідності складати ЗНО. Освітній центр «Донбас Україна» знаходиться на базі уповноваженого Луганського національного аграрного університету, а «Крим Україна» – на базі Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Василенка

«Безумовно, що вступна кампанія має особливості, – розповів Євген Сокіл, ректор національного технічного університету «ХПІ», – і  дуже важливо, щоб абітурієнти знали всі нюанси, які дозволять їм вибрати всі ті напрямки, які для них найбільш сприятливі. В цьому році особливості прийому пов’язані з тим, що, по-перше, введені коефіцієнти відповідно до території. По-друге, введений коефіцієнт для тих, хто пріоритетом номер один ставить вступ на технічні та природничо-наукові спеціальності. Там також є відповідний коефіцієнт, який додає бали. І що дуже важливо, є коефіцієнт, який підвищує вступні бали для представників сільської молоді, які закінчили повну загальну середню освіту в цьому році». 

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments