Де у Харкові Івана Купала знайти

Четвер, 6 липня 2017, 21:28
Харків'ян запрошують на Івана Купала з п'ятниці по неділю.
Де у Харкові Івана Купала знайти

В парку біля Культурно-ділового центру «Баварія» щойно завершився етнофестиваль, присвячений святу Івана Купала, повідомляє «Справжня Варта».

І цей захід «районного масштабу» без перебільшень можна назвати правильним, адже за календарем саме з 6-го на 7-ме липня настає ніч на Івана Купала. Перед шанувальниками автентичності виступили кращі фольклорніі колективів Харкова. Було безліч конкурсів, майстер-класів з плетіння вінків, історичного фехтування, виготовлення квітів з фоамірана. Окрему локацію виділили гончарам.

Купальська «сесія» у Харкові продовжиться на вихідних. У п'ятницю в Саржиному яру на гостей свята чекають виступи відомих харківських виконавців, а також модні покази етнічних і сучасних літніх колекцій. У ці дні в Саржиному яру працюватиме ярмарок традиційних українських ремесел і одягу, де можна буде придбати вишиванки і сувеніри. Також гості свята зможуть взяти участь у майстер-класах з флористики. Крім того, в Саржиному яру будуть встановлені квіткові фото-зони і стіг сіна для дитячих забав.

Всі дні тут також працюватимуть фуд-зона та тир, де можна буде постріляти з лука.

Увечері всі бажаючі зможуть взяти участь у купальських стрибках через багаття, а також подивитися фаєр-шоу від колективу EstetIQua.

Буде ще тематичний квест «У пошуках квітки папороті» та турнір козацьких шабельних поєдинків.

Розважальна програма розпочнеться о 15:00 7 липня, покази модної колекції – близче до 19-ї, турнір козацьких шабельних поєдинків – з 15:00 до 19:00 8 липня.

Метою заходу є відродження, збереження, популяризація народних традицій, звичаїв та обрядів Слобожанщини, кажуть організатори.

Свою програму на Івана Купала пропонує харків'янам і парк Горького. Особливо сміливим пропонують стрибнути через вогонь і пошукати цвіток папороті, які десь ховає для гостей адміністрація парку.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments