Південна магістраль відзначає роковину

Субота, 8 липня 2017, 00:33
З нагоди 148-річчя Південної магістралі для залізничників організовано екскурсії до Музею історії та залізничної техніки Південної залізниці, на виставкових коліях та оглядових майданчиках якого представлено 36 одиниць раритетного рухомого складу та допоміжної техніки.
Південна магістраль відзначає роковину

Відвідувачі можуть ознайомитися з історією магістралі у критому виставковому павільйоні музею, в якому розміщено більше 500 експонатів, повідомляє «Справжня Варта».

Також ветерани-залізничники взяли участь у покладанні квітів до захоронень колишніх керівників Південної.

Південна залізниця — провідне підприємство залізничної галузі, одна з передових ланок транспортної системи України. Філія володіє потужним транспортним і транзитним потенціалом - може щорічно перевозити понад 100 мільйонів тонн вантажів, близько 80 мільйонів пасажирів. Частка транзитних перевезень становить 62% від загального обсягу. Вже кілька років поспіль Південна залізниця є одним із найбільших та найсумлінніших платників податків у регіоні.

Регіональна філія «Південна залізниця» має цікаву та довгу історію. Її початок було покладено 06 червня 1869 р. із запуску Курсько-Харково-Азовської залізниці. Завдяки їй Харків і весь регіон отримали потужний стимул соціально-економічного розвитку. Із плином часу до неї долучились інші залізниці, які в 1906 р. були об’єднані в єдину мережу — «Південні казенні залізниці». Тоді вони складали майже половину залізничних колій мережі на території України. Нові станції, об’єкти інфраструктури, підприємства, локомотиви і вагони, різноманітні технічні пристрої — так із року в рік створювався особливий залізничний світ та його історія.

Вдале географічне розташування на перетині найважливіших транспортних потоків дозволяє забезпечити найкоротші маршрути перевезень вантажів із Півночі на Південь та зі Сходу на Захід у чорноморські порти та західні регіони України, а з них — по всьому світу. Магістраль є складовою частиною національного транспортного коридору прискореного пасажирського руху на напрямку Гребінка – Полтава – Красноград – Лозова, що здійснює транспортне обслуговування понад тисячі промислових і більш як дві тисячі комерційних підприємств, а також населення шести областей України: Харківської, Полтавської, Сумської, Кіровоградської, Чернігівської та Луганської.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments