Харків опинився в лідерах з реалізації житлових програм в Україні

Понеділок, 10 липня 2017, 21:51
Харків є лідером з розвитку і реалізації програм житлового кредитування в Україні.
Харків опинився в лідерах з реалізації житлових програм в Україні

Такого висновку дійшли на засіданні наглядової ради Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», яке пройшло в Києві, повідомляє «Справжня Варта».

У засіданні, яке було присвячене 25-річчю фонду, взяли участь народні депутати України, представники обласних державних адміністрацій, міські голови, заступники мерів міст України, директори регіональних управлінь Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, а також представники Асоціації міст України.

На заході обговорювалися організаційні питання, а також підводилися підсумки роботи Держфонду за 2016 рік. Також присутні обговорили перспективи розвитку житлових програм в Україні та розповіли про роботу в цьому напрямку у своїх регіонах.

Харків на засіданні представляв заступник Харківського міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв. За наведеними ним даними, всього з 2011 року в Харкові пільговими житловими програмами скористалися 387 сімей. Тільки цього року завдяки підтримці міста житлові умови поліпшили 30 сімей.

Наразі в Харкові працює Міська цільова програма молодіжного житлового кредитування, якою можуть скористатися молоді люди (не тільки сімейні пари) у віці до 35 років. В рамках цієї програми можна взяти на покупку житла пільговий кредит. Якщо у молодої сім'ї одна дитина, то видається безвідсотковий кредит. Якщо в родині двоє і більше дітей, то 25-50% тіла кредиту погашається за кошти з міського бюджету. Крім того, в Харкові діє Міська цільова програма будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2020 роки. Вона складається з трьох напрямків: надання бюджетної підтримки в розмірі 50% на будівництво житла, кредитування учасників бойових дій в зоні проведення АТО, а також пільгове кредитування з міського бюджету працівників бюджетних установ та комунальних підприємств, науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації. За словами Михайла Фатєєва - це унікальна на сьогоднішній день в Україні програма, яка дозволяє скористатися практично безвідсотковим кредитом терміном до 15 років працівникам бюджетної сфери міста та викладачам харківських вишів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments