У Харкові продовжують «прихищати» пластикові пакети

Неділя, 16 липня 2017, 14:28
В місті пройшла екологічна акція «Прихисти пакет», в межах якої всі охочі могли здати відходи на вторинну переробку.
У Харкові продовжують «прихищати» пластикові пакети

Вчора, 15 липня, на площі Свободи діяв пункт збору вторсировини, куди можна було здати пакети, ПЕТ, скляні пляшки, бляшанки, пластикові відходи та макулатуру. За задумом організаторів, подібні ініціативи можуть допомогти налагодити процес сортування сміття в місті.

«Ми бачимо в цій акції велику актуальність, – розповіла Наталія Воронянська, представниця ініціативної групи Kharkiv Zero Waste, – адже навколо Харкова ростуть великі звалища, які періодично горять. Ми хотіли б, щоб пластик не потрапляв на полігон, а перероблявся. Ми організували цю акцію для всіх харків’ян, які думають так само, як ми, які переживають за навколишнє середовище і хочуть, щоб навколо міста не росли сміттєзвалища. Вони здають пластик на переробку. Це відповідальний підхід до відходів».

Вона зазначила, що в Харкові є люди, які готові свідомо ставитися до навколишнього середовища. І якщо дати їм необхідні умови, то вони не тільки будуть сортувати відходи, а також спонукати своє оточення до аналогічних дій. Організатори впевнені, що для цього потрібна не тільки підтримка влади, а й ініціатива самих громадян.

«Шкода розкидатися ресурсами планети, – підкреслила Наталія Воронянська, – по суті, це нафта, яку з такими труднощами добувають. І ця ж нафта може горіти в сміттєпереробних заводах та давати опалення людям. Так роблять в Швеції, а у нас – ні. Ми хочемо показати, що така проблема існує. Що громада готова сортувати відходи».

Це вже друга акція «Прихисти пакет», яка проходить в Харкові. За словами організаторів, з самого початку вона привернула значну увагу з боку громадськості. Це враховуючи той факт, що спочатку на інформування не було достатньо часу. І якщо харків’яни змогли принести достатню кількість відходів, щоб компенсувати затрати на пальне, то переробник буде підтримувати таку акцію щомісяця.

 

comments powered by HyperComments