По Харкову розповсюджують листівки роз'яснювального характеру

Вівторок, 25 липня 2017, 02:54
У торгових центрах Харкова роздавали листівки задля боротьби з тіньовою зайнятістю.
По Харкову розповсюджують листівки роз'яснювального характеру

Департамент соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації долучився до акції ГУ Державної фіскальної служби у Харківській області «Скажи «НІ!» зарплаті в конверті», повідомляє «Справжня Варта».

Зокрема, 21 липня з метою боротьби з тіньовою зайнятістю населення було проведено своєрідний флешмоб з роздаванням листівок роз’яснювального характеру на ТЦ «Барабашово» та ТРК «Французький бульвар».

У Департаменті соцзахисту відзначили, що сьогодні урядом забезпечено внесення змін до законодавства та долучено до здійснення контролю за дотриманням законодавства з праці органи місцевого самоврядування, виконавчі органи територіальних громад. Актуальним залишається питання роботи комісій з легалізації зайнятості, створених відповідно до Розпорядження Кабінету міністрів України від 2 березня 2010 № 359-р.

«Результатом роботи цих комісій у І півріччі 2017 року була легалізація 213 тіньових робочих місць, – говорить заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура. – Проте роботи ще дуже багато, і ми сподіваємось, що проведення флешмобу сприятиме зменшенню обсягів тіньової зайнятості в області».

Працівникам ТЦ «Барабашово» та ТРК «Французький бульвар» було роз’яснено їх права на легальну працю, що є гарантом їх пенсійного забезпечення та дає право на соціальний захист. У районах та містах Харківської області тривають заходи з ліквідації тіньових робочих місць.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments