Харківщина зібрала перший мільйон тонн зернових - Світлична

Вівторок, 25 липня 2017, 11:31
Це – результат спільної роботи всіх аграріїв
Харківщина зібрала перший мільйон тонн зернових - Світлична

Таку оцінцу досягненням агровиробників регіону надала губернаторка, - повідомляє «Справжня Варта».

Голова ХОДА Юлія Світлична: «Головним завданням, що стоїть перед агропромисловим комплексом регіону, є гарантування продовольчої безпеки. І наші хлібороби з року в рік гідно виконують цю місію. Харківська область традиційно є одним з лідерів у країні за валовим збором зернових та зернобобових культур. Цього року всі прогнози свідчать про те, що ми не знизимо взяту високу планку. І це – результат роботи кожного представника аграрної сфери. Щиро вітаю харківських хліборобів з першим мільйоном тонн урожаю цього року! Дякую за вашу самовіддану працю, професіоналізм та любов до рідної землі!».

Як раніше писала «Справжня Варта», на Харківщині готуються прийняти рекордний врожай зернових.

Планова урожайність зернових - 45 ц/га. Загальна площа зернових та зернобобових прогнозовано складе 1 млн 40 тис. га, що на 5% більше, ніж торік.

«Наразі у нас є всі підстави отримати більший, ніж у минулому році, врожай зернових. Резерви для цього є. Ми прогнозуємо валовий збір в обсязі 4,4 млн тонн, що буде повторенням рекордного показника», - зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments