В мережі з’явився ресурс, який дозволяє моніторити роботу харківської міськради

Юлія Гуш  |  Середа, 26 липня 2017, 20:32
Ресурс kharkiv.rada4you.org, який був створений командою Громадянської мережі «ОПОРА», дозволяє аналізувати відкриті дані щодо результатів голосувань харківських депутатів.
В мережі з’явився ресурс, який дозволяє моніторити роботу харківської міськради

Робота локальних сайтів «Вони голосують за тебе» стартувала 26 липня у п’яти містах України – Харкові, Луцьку, Львові, Вінниці та Миколаєві, передає кореспондент «Справжньої Варти».

Ці ресурси були розроблені за аналогією сайту rada4you.org, який спеціалізується на опрацюванні голосувань депутатів Верховної ради. Вони дають можливість перевірити відвідуваність депутатами засідань міськради та виявити прогульників, дізнатись, хто та за що голосував, побачити, хто з них порушує фракційну дисципліну.

«Наш сервіс збирає інформацію про присутність депутата, – розповіла Василина Думан, учасниця команди «rada4you.org», – він враховує не тільки офіційні дані та реєстрацію, а й бере до уваги всі голосування депутата. Коли він був «за», «проти», «утримався» або не голосував. Власне, в такий спосіб інформація більше відповідає дійсності».

Вона також додала, що ресурс дозволяє робити порівняння та провадити аналогії як між окремими депутатами, так і цілими фракціями. За словами Думан, подекуди окремі політичні сили хоча й вважаються опонентами, але голосують вони ідентично. Також сайт дає можливість «відсортувати» депутатів та дізнатись, хто з них найбільш сумлінний та відвідав найбільшу кількість засідань.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти»

comments powered by HyperComments