Їжа і спека. Семеро друзів підхопили якусь кишкову хворобу

Четвер, 27 липня 2017, 13:33
Їнфексію вони отримали, добре поївши на спільному святі
Їжа і спека. Семеро друзів підхопили якусь кишкову хворобу

Отруєні - дві родини, серед яких дитина, - повідомляє «Справжня Варта»

При епідеміологічному розслідуванні фахівцями державної установи «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров´я України» встановлено, що своє вони захворювання пов’язують з вживанням страв домашнього приготування.

Ймовірними обставинами, що сприяли виникненню захворювання були порушення умов приготування та зберігання готових страв.

Всім захворілим встановлено попередній діагноз гострий гастроентероколіт, у 5 хворих форма перебігу хвороби середньої важкості, у одного — важкої.

Зараз вони перебувають у лікарнях.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківський обласний лабораторний центр підготував карту, на якій вказані місця області, де купатися можна тільки з ризиком для здоров’я.

Якість води у межах цих пляжів і рекреаційних зон не відповідає нормативним вимогам щодо мікробного забруднення за вмістом лактопозитивних кишкових паличок.

Нагадаємо, на території Харкова облаштовано шість рекреаційних зон для відпочинку городян. Це пляжі, розташовані в Олексіївському лугопарку, Журавлівському і Удянського Гідропарку, на берегах Основ'янського, Безлюдівського і Петренківського водойм.

Перед початком літнього сезону в зонах відпочинку були проведені перевірки щодо дотримання Правил благоустрою території. На міських водоймах встановлено 8 рятувальних постів, які оснащені всім необхідним обладнанням.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments