Близько 400 військовозобов’язаних з Харківщини візьмуть участь у військових зборах

Юлія Гуш  |  Середа, 2 серпня 2017, 16:36
У вересні та жовтні поточного року заплановані збори резервістів на базі п’яти бойових бригад сухопутних військ ВСУ. Кількісні показники для Харківської області становлять близько 400 військовозобов’язаних, які братимуть участь в зборах на загальновійськових полігонах ВСУ.
Близько 400 військовозобов’язаних з Харківщини візьмуть участь у військових зборах

Про це розповів Юрій Калгушкін, військовий комісар харківського військового комісаріату: «Збори в першу чергу проводяться для того, щоб зрозуміти бойову готовність цих бригад , які у випадку складної ситуації будуть доукомплектуватися та розширятися, – підкреслив він, – і ці військовозобов’язані будуть укомплектувати ці бригади».

Самі збори будуть проходити в два етапи. Спочатку військовозобов’язані мають пройти теоретичну, а потім – практичну підготовку. Під час проведення зборів, за словами Калгушкіна, за кожним зберігатиметься робоче місце та середня заробітна плата. Також їм має надаватися відповідна грошова компенсація. Він зазначив, що у випадку прямого вторгнення Російської федерації на територію України бойові частини будуть ними доукомплектовані. Юрій Калгушкін підкреслив, що планове завдання з проведення військових зборів буде виконане.

«Під час спілкування з резервістами ми розуміємо, що значна їх частина планує залишитися у війську, планує укласти контракт та продовжити свою службу, – розповів Олексій Максимов, директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА, – у тому числі і в бойових бригадах, які виконують бойові завдання у зоні проведення АТО. Є певні технічні складнощі, але завдання буде виконане. Ми зі свого боку контролюємо умови проходження служби щодо забезпечення належних умов та виконання законодавства».

Що стосується заходів зі зміцнення територіальної оборони Харківщини, то відповідні збори пройдуть з 10 по 20 серпня за участі двох підрозділів. В них візьме участь 760-770 військовозобов’язаних. Протягом десяти днів вони в польових умовах будуть відпрацьовувати практичні та теоретичні задачі, які стоять перед територіальною обороною.

Нагадаємо, з 16 по 31 серпня на Харківщині відбудеться призов на строкову військову службу для частин Національної гвардії України.

comments powered by HyperComments