Де на Харківщині краще не спасатися від спеки: перелік заборонених водосховищ

Понеділок, 7 серпня 2017, 11:46
За бактеріологічними показниками 16,5% досліджених проб води на водосховищах Харківщини не відповідали нормативним вимогам.
Де на Харківщині краще не спасатися від спеки: перелік заборонених водосховищ

Про це повідомляє прес-служба державної установи «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», передає "Справжня Варта"

Лабораторним контролем охоплено 51 пляж.

Досліджено 162 проби води за санітарно-хімічними показниками, з них не відповідала нормативним показникам 21 проба (13,0%) за вмістом сухого залишку, сульфатів, показниками БПК (біологічна потреба в кисні) та ХСК (хімічне споживання кисню).

За бактеріологічними показниками досліджено 194 проби води, з яких 32 проби (16,5%) не відповідали нормативним вимогам — виявлено перевищення індексу лактозопозитивних кишкових паличок.

Інформація про нерекомендовані для купання пляжі і рекреаційні зони Харківської області станом на 04.08 2017 зазначена на інтерактивній карті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печенізьке водосховище - не найбезпечніше місце. Вчені встановили, що тут водяться ссавці, які переносять лептоспіроз (14,5% заражених). Тому харків`янам нагадали правила поводження під час відпочинку. 

comments powered by HyperComments