Ми не женемося за кількісними показниками - Світлична про опорні школи Харківщини

Вівторок, 8 серпня 2017, 16:34
У навчальних закладах регіону продовжують ремонтні роботи та оновлюють обладнання.
Ми не женемося за кількісними показниками - Світлична про опорні школи Харківщини

Про це повідомляє прес-служба ХОДА, передає "Справжня Варта".

«Цього року за рахунок обласного бюджету нове обладнання для оснащення кабінетів математики, хімії, фізики, біології й географії та меблі придбали для 41 загальноосвітнього навчального закладу в 10 районах, 3 містах та 3 ОТГ», - відзначила губернатор Харківщини Юлія Світлична.

Так, нові кабінети з’являться в школах Балаклійського, Близнюківського, Богодухівського, Валківського, Вовчанського, Дворічанського, Золочівського, Нововодолазького, Печенізького, Сахновщинського районів, міст Куп’янськ, Лозова, Первомайський, а також Старосалтівської, Мереф’янської та Чкаловської об’єднаних громад.

«Також поставлено 35 одиниць мультимедійного обладнання для 10 загальноосвітніх навчальних закладів Красноградського, Нововодолазького, Первомайського та Печенізького районів, міста Первомайський і двох громад – Старосалтівської та Роганської», - повідомила Юлія Світлична.

Вона відзначила, що особливу увагу в області приділено оснащенню опорних шкіл.

«Ми не женемося за кількісними показниками, не намагаємося просто змінити вивіски на школах. Кожну з 12 опорних шкіл, що вже працюють на Харківщині, ми відкривали лише після проведення капітального ремонту та встановлення нових комп’ютерів і обладнання в кабінетах фізики, хімії, біології, математики, географії. І це не комплект пробірок, а сучасні цифрові лабораторії, інтерактивні комплекси, на яких навчаються діти в європейських країнах», - підкреслила голова ХОДА.

Усе необхідне нове обладнання та меблі також уже встановлюють у новій школі в селищі Пісочин.

За інформацією Юлії Світличної, обладнання оновили й у дитсадках регіону. Так, було проведено оснащення пралень та харчоблоків у 7 дошкільних навчальних закладах Золочівського, Ізюмського, Красноградського, Первомайського районів та міста Первомайський, облаштовані тіньові навіси та пісочниці з навісом на ігрових майданчиках у 3-х дошкільних навчальних закладах Близнюківського та Первомайського районів, придбано комплекти меблів для дошкільного підрозділу Петрівського навчально-виховного комплексу Красноградського району.

comments powered by HyperComments