ХОДА пропонує вдосконалити закон «Про забезпечення комерційного обліку природного газу»

Справжня Варта  |  Середа, 9 серпня 2017, 18:18
Встановлення домових пристроїв обліку газу має бути зупинено.
ХОДА пропонує вдосконалити закон «Про забезпечення комерційного обліку природного газу»

Про це повідомив начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Бєлоцький.

«Згідно з інвестиційною програмою, газорозподільні компанії встановлювали як індивідуальні лічильники, так і будинкові, які викликали резонанс і небажання громадян за фіксованим обліку оплачувати платіжки. Прислухавшись до цих заяв, ми, з боку облдержадміністрації, відреагували. На сьогоднішній день  газорозподільні підприємства припинили встановлення загальнобудинкових вузлів обліку. Там, де вони вже встановлені, вони використовуються як технологічні, і нараховується все по встановленій нормі», - зазначив О. Бєлоцький.

Також він повідомив, що в інвестиційній програмі на 2017-2018 роки відсутні загальнобудинкові вузли обліку – мова йде тільки про індивідуальні.

«За дорученням Юлії Світличній ми опрацювали питання з будинковими лічильниками і розробили лист, вийшли з ініціативою переглянути деякі пункти в законі, які дадуть можливість забезпечити 100% індивідуальних вузлів обліку для абонентів, що дасть їм можливість особисто контролювати споживання газу», - підкреслив Олексій Бєлоцький.

За його інформацією, до 1 січня 2018 у всіх абонентів повинні бути встановлені вузли обліку газу, що дозволить використовувати енергоресурси та їх економити. Обов'язок щодо встановлення пристроїв обліку лежить на газорозподіляючій компанії – це в Харкові «Харківміськгаз», в області – «Харківгаз». Встановлення лічильників відбувається за рахунок користувача. Також кошти на це можуть виділяти місцеві бюджети.

На сьогоднішній день категорія, яка не повністю покрита вузлами обліку, - споживачі, у яких знаходиться тільки газова плита. Всі інші вже на протязі минулих років були повністю забезпечені вузлами обліку.

Нагадаємо, закон «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» вступив у силу 2 серпня поточного року.

Як писала "Варта" раніше, постачальників води і тепла зобов'язали за свій кошт встановлювати будинкові лічильники.

comments powered by HyperComments