Третій рік поспіль на Харківщині зростають темпи та обсягі будівництва - Світлична

П'ятниця, 11 серпня 2017, 11:14
Силами будівельників у Харківській області було реалізовано велику кількість проектів, і не менше – планується до реалізації.
Третій рік поспіль на Харківщині зростають темпи та обсягі будівництва - Світлична

Про це у своєму привітанні з нагоди Дня будівельника сказала губернатор області Юлія Світлична, повідомляє Справжня Варта.

Звертаючись до харківських будівельників, Юлія Світлична відзначила високі показники, які демонструє галузь.

«Третій рік поспіль ми відзначаємо зростання темпів та обсягів будівництва в Харківській області. За перше півріччя 2017 року наші будівельники ввели в експлуатацію майже вдвічі більше житла, ніж торік – 205 тис. кв. м проти 118 тисяч», - навела дані голова ХОДА.

Вона нагадала, що в області завершуються роботи одразу на кількох важливих об’єктах.

«За два роки з нуля ми побудували сучасну та комфортну школу в селищі Пісочин, добудовуємо Регіональний ЦНАП, завершили заморожені раніше будівництва фізкультурно-оздоровчих комплексів у районах області. Тривають активні роботи у великому залі Харківської філармонії, і ми розраховуємо, що їх буде успішно завершено вже наступного року», - зазначила Юлія Світлична.

Керівник області особливо відзначила внесок будівельників Харківщини на відновлювальних роботах у місті Балаклія.

«Разом нам вдалося в найкоротші терміни відновити нормальне життя в місті, що постраждало від пожежі та вибухів на військовому арсеналі. І те, наскільки швидко та активно ви долучилися до цієї роботи, говорить не лише про ваш високий професіоналізм, але й про моральні якості та людяність», - сказала Юлія Світлична.

Вона наголосила, що силами будівельників у регіоні було реалізовано велику кількість проектів, і не менше – планується до реалізації.

«І це ще раз свідчить про те, що Харківщина розбудовується, що тут реалізуються перспективні ідеї, що тут панують мир, безпека та розвиток», - відзначила голова ХОДА.

Довідка.День будівельника відзначається в другу неділю серпня. Історія цього свята нараховує вже більше 50 років. Вперше цей день був відсвяткований в 1956 році в СРСР.

6 вересня 1955 року Верховна Рада СРСР видала указ «Про встановлення щорічного свята «Дня будівельника».

В Україні свято День будівельника було встановлено підписаним 22 липня 1993 Указом Президента України № 273/93 і також святкується щорічно у другу неділю серпня, а його офіційна назва, як и тоді звучить як «День Будівельника». В 2017 році День будівельника припадає на 13 серпня.

В цей день досі прийнято вручати грамоти та символічні відзнаки кращим представникам професії. Також традиційно проводяться тематичні засідання в органах місцевої влади, які вирішують питання, пов'язані з будівельною галуззю. Також в цей день дуже поширені будівельні виставки на яких різні виробники представляють свою продукцію.

 

 

comments powered by HyperComments