У Харкові зростають темпи будівництва житла

Субота, 12 серпня 2017, 09:23
Незважаючи на складну економічну та політичну ситуацію, будівельний комплекс на Харківщині починає набирати темпи.
У Харкові зростають темпи будівництва житла

«По 2016 року в нас було введено в експлуатацію 469 000 м2 (житлової площі), а в цьому році ми вже намітили, що по темпам ця цифра сягне 480 000 м2, – розповів Михайло Рабінович, директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, – по сьогоднішньому періоду 206 тисяч м2 введено в експлуатацію. Порівняно з таким же періодом (перше півріччя за 2016 рік) це становить 173%. Тобто, цього року будівничі роботи інтенсивніші. Це не тільки в Харківській області. Така тенденція спостерігається по всій Україні. Але Харків все одно залишається в лідерах».

За його словами, цього року Харківська область в плані будівництва житла зайняла восьме місця по Україні. Проте зазначає, що в другому півріччі темпи будуть значно вищими. Рабінович додав, що цього року чимало компаній, які займаються будівництвом, збільшують темпи своєї роботи.

Як повідомляла «Справжня варта», Харківщина збільшує свої показники у сфері будівництва. За перше півріччя в Харківській області було виконано будівничих робіт на суму більш ніж 3,8 мільярда гривень. В же другий рік Харківська область є лідером серед інших областей України і в будівництві житла, і зі здачі його до експлуатації, і з приросту індексу будівничої продукції.

comments powered by HyperComments