«Жива бібліотека» продовжує рушити стереотипи

Юлія Гуш  |  Субота, 12 серпня 2017, 13:23
Нещодавно в Харкові відбулася чергова «Жива бібліотека», яка об’єднала мешканців східних та західних областей України.
«Жива бібліотека» продовжує рушити стереотипи

«Жива бібліотека» проходить у форматі зустрічей з людьми, які відіграють роль «живих книг». Вони розповідають присутнім про себе, своє життя, хобі, роботу і все те, що робить їх цікавими та унікальними. За задумом засновників цього напрямку, такі зустрічі дозволять людям не тільки розширити свій кругозір, а й позбавитися від стереотипів та стигм, які їм нав’язує соціум.  

Цього разу організатори мали за мету зосередитися на стереотипах, які стосуються Східної та Західної України. Тому вони вирішили зібрати читачів та книги з цих регіонів та дати їм можливість під час цікавих та невимушених розмов краще дізнатися один про одного.

«Цікаво, що до нас завітали аж чотири «живі книги» зі Львова, – розповіла Галина Нікітіна, організаторка заходу, – це кримська татарка, мандрівниця, активістка та борець за інклюзію, Erasmus+ волонтерка. Тож ми, окрім зазначених стереотипів для кожної з «живих книг», ще й руйнували стереотипи про так званих «бандерівців» та «москалів-сепаратистів».

Це вже не перша «Жива бібліотека», яка проходить в Харкові. Цього разу відвідувачі могли почитати такі «книги», як «незрячий юрист», «волонтерка», «сенсація кондитерського світу», «мандрівниця», «активістка», «борець за інклюзію», «вегетаріанець», «кримська татарка», «ром», «людина з ДЦП», «акторка плейбек театру». Як і раніше, сеанси «читання» були цікавими та пізнавальними.

comments powered by HyperComments